Dodajte malo boje svom enterijeru na elegantan način

Leto je izvrsno doba za eksperimentisanje sa bojama.

Šareni spektar boja unosi svežinu u prostor oko nas, odražavajući se pozitivno na naše raspoloženje. Leto je doba kada maštamo, prepuštamo se trenutku i nastojimo da što više uživamo. Zašto onda ne biste učinili svet oko vas okupanim u najlepšim bojama leta?

Plašite ste da bi previše boje mogao da bude put bez povratka? Da bi vaš s ukusom uređen stan, mogao da postane degutantan? Žongliranje sa bojama u životnom prostoru jeste pomalo izazov, ali ne treba da vas plaši. Pripremili smo za vas danas nekoliko ideja zahvaljujući kojima vaš enterijer možete oplemeniti veselim bojama, bez bojazni da će izgledati neukusno.

ŽIVOPISNI NAMEŠTAJ

Ukoliko vašim enterijerom, uzmimo za primer dnevnu sobu, dominiraju neutralni tonovi ili neke pastelne boje, par šarenih komada nameštaja je sve što vam treba da biste podigli atmosferu na željeni nivo. Pospani enterijer najbolje ćete probuditi tabureom, komodom, sofom ili nekim malim stolom za kafu, u živopisnim bojama. Takođe dobro rešenje su police, samostojeće ili na zidu u atraktivnim akcentnim bojama.

Povedite se bojom koja vas inspiriše. To može biti žuta, plava, crvena, pink ili neka prelepa nijansa zelene, poput smaragdne. Jarke boje vole kontraste tako da je poželjno da i to imate u vidu. Dodaci u vidu jastučića na garnituri za sedenje, tepiha ili zavesa, su savršeni za kontrastni efekat. Takođe ako uživate u tekstilima, presvlake za nameštaj su savršen način da periodično promenite izgled vašeg enterijera, bez narušavanja generalnog sklada.

ŠARENA PALETA BOJA NA ZIDU

Druga opcija koja vam je dostupna jeste dekoracija zidova. Ove godine je posebno popularno naglašavanje zidova bilo tapetama, panelima ili jarkim bojama. Takođe, opcije u vidu kamena, drveta, zidnih freski, mermera ili cigle su takođe dobrodošle. Ako ste ljubitelj umetnosti, vaše bele zidove možete ukrasiti i umetničkim delima na platnu, kojima dominiraju upečatljive nijanse. Ništa nije ugodnije za gledanje od dela na kom se susreće pregršt boja, stvarajući domišljatu kompoziciju.

Smela boja za zid po vašem izboru, treba da bude na onom zidu koji prvi ugledate kada ulazite u prostoriju. Na taj način će njen efekat biti najizraženiji. Ružičasta ili boja korala daće prostoriji glamurozan izgled, dok su prigušeni tonovi rezervisani za mesta poput spavaće sobe. Osim toga ako vašim enterijerom dominira otvoren koncept uređenja, naglašen zid u atraktivnoj boji pomoći će da se prostorije vizuelno podele.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme