Dizajnirajte svoj enterijer u skladu sa energetski efikasnim kaminom

Više slika

Više slika

Kamin često služi kao centralna tačka sobe koja pomaže topla porodična okupljanja.

Upravo iz tog razloga važno je uzeti u obzir kamin tokom procesa dizajna enterijera kako bi se osigurala kohezivnost celog životnog prostora. Ako planirate da ažurirate izgled svoje dnevne sobe potražite inspiraciju u svom kaminu jer je on glavna karakteristika koja može "zavrteti" celu priču.

Pre nego što se posvetite dekoraciji enterijera u čijem centru se nalazi kamin, zapitajte se: da li vaš kamin ima tradicionalan izgled ili elegantan, moderan dizajn? Koje su boje i materijali vašeg kamina? Iako vaš ukupni dizajn ne mora da odgovara vašem kaminu, poželjno bi bilo da ga adekvatno dopuni. Zato obavezno povežite dizajn kamina sa bojama, materijalima i ukupnim izgledom sobe. 

Zatim, rasporedite svoj nameštaj tako da bude okrenut ka kaminu. Razmislite o tome da napravite kvadrat sa svojim nameštajem kada organizujete svoje fotelje i sofe. Takođe, uverite se da je vaš nameštaj na bezbednoj udaljenosti od vašeg kamina - u suprotnom, toplota iz kamina će rizikovati da ošteti vaš nameštaj i potencijalno izazove požar.

Da biste dobili ideju o tome šta želite za svoj dizajn enterijera, potražite inspiraciju na sajtovima za uređenje doma. Odštampajte fotografije soba koje najviše odgovaraju vama i atmosferi koju želite da postignete u svom domu kako biste dobili bolju predstavu o tome odakle da počnete.

Naš mali doprinos vašoj potrazi su Ergofocus viseći kamini koji se lako integrišu u bilo koju vrstu okruženja. Njihova ograničena kalorijska vrednost čini ih idealnim za niskoenergetske, dobro izolovane prostore koji ne zahtevaju značajna rešenja za grejanje. 

Čisti, ergonomski oblik ovih kamina jedinstven je po tome što se okreće za 360°, dok klizni stakleni prozor nudi savršen pogled na plamen bez rizika od varničenja. Na ovaj način kamini ne samo da obezbeđuju energetski efikasne performanse, već postaju i centralna tačka prostora koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Povezane teme

14.02.2024 Enterijer

15 jednostavnih načina da ulepšate svoj mali stan

Uz toliko različitih stilova i opcija za dekoraciju, bila bi prava šteta kada ne biste odvojili malo vremena da pogledate zanimljive ideje koje vam svakako mogu biti od pomoći.

12.02.2024 Enterijer

Za vašu inspiraciju: 15 prelepo dizajniranih spavaćih soba koje garantuju dobar san

Uređenje spavaće sobe je umetnost koja zahteva pažljivu kombinaciju udobnosti, funkcionalnosti i estetike. Ključ je pronaći ravnotežu između elemenata koji stvaraju mirnu atmosferu...

10.02.2024 Enterijer

Saveti za kohezivnu paletu boja u malim stanovima

Svi se možemo složiti da je uređenje malih enterijera zahtevno i teško u skoro svakom pogledu, ali odabir savršene palete boja (koja će učiniti da sve deluje povezano i srodno) je...

08.02.2024 Enterijer

Harmonija prirode u vašem domu: dnevne sobe u zemljanim tonovima

Ovi tonovi ne samo da pružaju estetsku ravnotežu prostoru, već i stvaraju osećaj dubine i stabilnosti, čineći ovaj deo doma prostorom u kojem se svako okupljanje pretvara u iskustv...

06.02.2024 Enterijer

Kreativne pregrade i paravani: savremeni dizajn za funkcionalnost i estetiku u enterijeru

Iako je primarna funkcija paravana arhitektonska, oni imaju i snažnu vizuelnu ulogu, te zavisno o dizajnu mogu uticati na celokupni utisak u enterijeru.

04.02.2024 Enterijer

Vodič za dizajniranje savršenog enterijera u potkrovlju

Dizajniranje enterijera stana u potkrovlju može predstavljati izazov, ali istovremeno pruža idealnu priliku za kreativnost i iskorišćavanje jedinstvenih karakteristika prostora.

02.02.2024 Enterijer

Moderna gotika: stil u dizajnu enterijera koji postaje sve traženiji

Zamislite crne zidove, tamni kožni nameštaj i mnogo resa - ako vam ovo zvuči kao zanimljiva kombinacija, onda je moderan gotički stil savršen za vas.

31.01.2024 Enterijer

Najlakši i najbrži načini da postignete željen izgled enterijera

Ono što nazivamo postepenim koracima za dizajniranje savršenog životnog prostora zapravo su samo provereni saveti koji vam mogu pomoći da lakše postignete željeni izgled doma.

29.01.2024 Enterijer

Saveti i ideje za uređenje dnevne sobe u atraktivnom industrijskom stilu

Definitivno bezvremenska ideja dekora prostora u kom živimo, donela nam je vrlo ćudljiv, hladan i odvažan način upotrebe materijala koji su nepravedno bili zanemareni, poput kamena...

27.01.2024 Enterijer

Beton kao ključni element u vašem enterijeru

Bilo da samo akcentujete svoju prostoriju betonskim zidovima ili pak konstruišete celu sobu, moraćete da se pridržavate nekih pravila dekorisanja kako biste izbegli osećaj preteran...

25.01.2024 Enterijer

Dosadila vam je vaša snežno bela dnevna soba? Evo 5 načina da je osvežite!

Zidovi okrečeni u belo mogu biti pravi melem za oči i osveženje u enterijeru, posebno ukoliko im dodate inovativne teksture i različite boje koje im daju karakter.