Brutalno potkrovlje sa ljuljaškom i teretanom

Projekat dizajnera Vanese Aleksander životni je prostor bez ijedne pregrade na 420 kvadratnih metara. Impresivno!

Kupatilo ulazi u spavaću sobu, spavaća soba u dnevni boravak, dnevni boravak u kancelariju, kancelarija u kuhinju, kuhinja u sportsku dvoranu... Sto za tenis, ljuljaška, vreća za udaranje - ovaj projekat ruši sve ideje tradicionalnog stambenog stana! Naročito kada uzmete u obzir da se nalazi u zgradi sagrađenoj 1926. godine, a poslednjih godina pretvorena je u kancelarije Fondacije za savremenu umetnost.

Prema dizajnerki želje njenog klijenta - biznismena i ljubitelja boksa - bile su neobične kao i sama zgrada: „Tražio je da kombinuje stambeni prostor, radnu kancelariju i ličnu teretanu u jednom prostoru“. Arhitekta je na takav izazov odgovorila suprotnim predlogom - da se poruše svi zidovi i vrati njegova duša i domet industrijskoj arhitekturi. Ovaj radikalni korak podrazumevao je niz smelih dizajnerskih odluka. Kolornu šemu unutrašnjosti činila je grupa „muških“ tonova i brutalnih tekstura: neobrađeno drvo, beton, prava koža nijanse konjaka, bronza i metal.

„Najteže je bilo pronaći nameštaj pravih razmera kako se ne bi izgubili u ogromnom prostoru sa šest metara visine plafona“, podseća arhitekta. - Bila je to prava igra sa oznakama objekata veličine XXL. Neki predmeti, poput stola za ručavanje, umivaonika u kupatilu, napravljeni su za potrebe vlasnika. Kako bi naglasila atmosferu nije sakrila vodovodne cevi, već ih je ponosno istakla. Kada se unutrašnjost konačno oblikovala, preostalo je da smisli kako da otvoreni prostor učini toplim i intimnim. Arhitekta je ispod plafona postavila metalne šine, na kojima duge platnene zavese slobodno klize. Uz njihovu pomoć možete razgraničiti prostor u zone. Ovo je bilo dovoljno da se ublaži strogi dekor i omogući vam da se slobodno divite beskrajnom horizontu okeana kroz panoramske prozore.

elledecoration.ru

Povezane teme