5 enterijera koji nisu žrtvovali dobar stil zarad funkcionalnosti

Znamo da želite da vaš dom ne bude samo moderan i lep, već i dovoljno funkcionalan kako bi ispratio sve vaše svakodnevne aktivnosti.

Jednom rečju, svima nama je potreban moderan i funkcionalan prostor, meto za život gde ćemo se osećati lepo i udobno, a da nam opet sve bude na dohvat ruke. Ali, to je ponekad mnogo lakše reći nego uraditi. Na kraju krajeva, kako uopšte stilizovati funkcionalan dom i da li je tako nešto uopšte moguće?

Najbrži i najlakši način da prostor učinite funkcionalnim je da ga rasčistite. Koliko god jednostavno zvučalo, ovo je apsolutno ključno mesto za početak. Kada čistite stvari, važno je da u svakoj prostoriji ostane dovoljno prostora za smeštaj svih posebnih komada nameštaja i ostalih elemenata koje planirate da uključite u svoj dekor.

Sledeći korak je fokusiranje na definisanje prostora. Današnji trend se u velikoj meri odnosi na život otvorenog plana, ali nemojte se zavarati: još uvek morate znati koji deo doma je predviđen za dnevni boravak a koji će poslužiti kao trpezarija. Dakle, dobra definicija prostora je druga krucijalna stavka koju morate razmotriti a do nje se najlakše dolazi korišćenjem nameštaja i ostalih dodataka na pametan način. 

Uostalom, pogledajte i sami listu naših 5 omiljenih enterijera koji su uspeli da postignu i jedno i drugo. 

« 1 2 3 4 5 »

Povezane teme

10.04.2024 Enterijer

Ukrasite svoj enterijer – odaberite zavese po svojoj meri

Kakve zavese potražiti kako bi enterijer našeg doma izgledao privlačno i pružao nam ugođaj koji zaslužujemo?

08.04.2024 Enterijer

Stan u kom dominiraju boje i teksture

Kada ste dizajner enterijera koji takođe dizajnira proizvode, vaš dom čini savršeno mesto za eksperimentisanje sa dekorom.

06.04.2024 Enterijer

Tamnoplava u enterijeru: inspirativne ideje i saveti za stilizovanje vašeg prostora

Tamnoplava je svestrani i vremenski testirani izbor boje za dizajn enterijera, sposobna da transformiše prostore u privlačne i stilizovane oaze.

04.04.2024 Enterijer

7 principa dobrog dizajna enterijera

Savladavanje ovih principa osnažuje dizajnere da transformišu prostore u inspirativne refleksije i stila i svrhe. Zašto i vi ne biste postali jedan od njih?

02.04.2024 Enterijer

Najbolje kombinacije boja za moderni enterijer

Odabir prave kombinacije boja ne odnosi se samo na njihovo mešanje i usklađivanje, radi se o stvaranju prostora koji odražava vašu ličnost uz održavanje ravnoteže između udobnosti...

31.03.2024 Enterijer

Narandžasta boja u dnevnom boravku: najbolji način da pozdravite proleće!

Zahvaljujući svojim živahnim tonovima, narandžasta se često koristi kao ključni element za dodavanje svetlosti i topline prostoru.

29.03.2024 Enterijer

Moderan dizajn enterijera: mali komadi koji imaju veliki uticaj

Uključivanjem elegantnih personalnih dodataka u vaše životne prostore, možete podići ukupni izgled i osećaj vašeg doma dok izražavate vaš jedinstveni stil i ličnost.

27.03.2024 Enterijer

Udobnost i stil: kako tkanine mogu transformisati vaš dom?

Pravi tekstil može da unese ličnost, toplinu i karakter u svaku prostoriju, pretvarajući obične prostore u udobna, prijatna utočišta.

25.03.2024 Enterijer

Najnoviji trendovi u luksuznom dizajnu enterijera: savršenstvo elegancije i stila

Sa fokusom na detalje, raspored prostora i elegantnu paletu boja, naš sveobuhvatni vodič pruža stručne uvide za stvaranje prostora koji odražavaju ekskluzivnost i prefinjen ukus.

23.03.2024 Enterijer

5 stvari koje dizajneri enterijera nikada ne rade u svojim domovima

Postoji intrigantna dinamika koja se dešava kada dizajneri enterijera postavljaju svoje lične izbore i estetske standarde nasuprot onima koje primenjuju u radnom okruženju.

21.03.2024 Enterijer

Udobnost i praktičnost u enterijeru: kreativni saveti za harmoničan dom

Bez obzira da li želite da unesete toplinu u svoj dom ili da maksimalno iskoristite prostor, ovi saveti će vam pomoći da stvorite idealan ambijent za svakodnevno uživanje.