4 osnovna principa minimalističkog dizajna enterijera

Minimalizam podrazumeva stvaranje prostora u kom se može živeti jednostavno ali i smisleno, pa zato ne čudi što se sve veći broj ljudi odlučuje upravo za ovaj stil opremanja enterijera...

Minimalistički dizajn enterijera je mnogo više nego što se na prvi pogled može činiti. Možda mislite da su ovi prostori sterilni, dosadni i hladni, ali verujte nam na reč – svi oni koji vole i cene jednostavnost ove stavke vide kao eleganciju bez premca.

Umetnost minimalizma proteže se dalje od običnog dizajna doma i u životni stil, odnosno životnu filozofiju. Drugim rečima, to je specifičan način života za koji se kaže da ima obilje prednosti, kao što su više zadovoljstva, manje stresa i više slobode. U skladu sa tim, u nastavku teksta donosimo vam osnovne principe koji će vam pomoći da svom domu date malo minimalističkog šmeka...

INVESTIRAJTE U KVALITETNU OPREMU

Dok se neki minimalistički pokreti odnose na prihvatanje štedljivosti, minimalistički dizajn enterijera ne mora nužno da prati taj trend. Kvalitetna oprema, poput nešto skuplje rasvete, ili visokokvalitetnih komada nameštaja sa dodatnim skladištem su odličan način da vaš dom deluje lepo i uredno.

IZABERITE RAZLIČITE MATERIJALE

Minimalistički stil dizajna ne mora biti dosadan. Tradicionalno, principi minimalističkog dizajna imaju prigušenu paletu boja ali kada je tekstura u pitanju uvek možete koristiti različite materijale kao što su drvo, staklo, grnčarija, tkanina i platno.

NAĐITE KOMAD NAMEŠTAJA KOJI SE ISTIČE

Ako ne znate odakle da počnete, pronađite poseban komad nameštaja i pustite ga da zablista. Zatim svoj dalji dizajn rasporedite oko njega, dodavanjem minimalističkih ukrasa, lampi, biljaka i umetničkih dela. Vodite samo računa da zadržite principe forme i funkcije kao i jasnu liniju svih elemenata.

PUNO OTVORENOG PROSTORA

Izbegavajte iskušenje da popunite prostor nameštajem samo zato što ga ima dosta. Zaista, kada je u pitanju minimalistički dizajn enterijera, ideja je da sve ostane otvoreno i pregledno. Opustite se u prostranstvu i uživajte u svakom kutku svog doma.

Povezane teme