3 najčešće greške u dizajnu dnevne sobe i kako ih rešiti

Loša stvar je da svako od nas pravi velike greške u uređenju dnevne sobe. Dobra stvar je da smo detektovali one najčešće, i rešili da ih ispravimo!

Kada je dizajn enterijera u pitanju, vrlo je lako napraviti greške, a da toga niste ni svesni. Bez obzira da li čuvate komade nameštaja koji su davno izašli iz mode ili pogrešno postavljate zavese ili porodične fotografije na zidove, to su greške koje mogu uništiti čitav dizajn sobe. Danas ćemo se fokusirati na 3 greške u dizajnu dnevne sobe (koje verovatno pravite) i pomoći vam da ih rešite:

ŠTEDITE NA MATERIJALIMA

Ovde prvenstveno mislimo na presvlake odnosno materijal koji birate za svoj nameštaj u dnevnoj sobi. Stručnjaci savetuju da nikada ne birate jeftiniji materijal kada krenete u nabavku sofe, fotelje ili kauča koji ćete postaviti u ovaj deo doma. Zato, kada je u pitanju pronalaženje pravog komada tapaciranog nameštaja, slobodno možete potrošiti malo više i za svoj dom odaberete nešto što će dugo trajati.

ODABIR POGREŠNE SOFE (KAUČA)

Sjajna dnevna soba počinje odabirom sjajne sofe odnosno kauča. Ponekad je ova stavka izvor svih problema. Primera radi, možda ne birate ispravnu tkaninu koja će se uskladiti sa ostatkom vašeg nameštaja, ili možda boja ili stil ne odgovaraju vašem kućnom dekoru. Dobra sofa je ključ udobnosti u dnevnoj sobi i treba je tretirati kao osnovni komad koji treba pažljivo odabrati. Pre svega, obratite pažnju na visinu sedišta i obavezno se držite što jednostavnijeg stila.

ODABIR PREMALOG TEPIHA

Za skoro svakog dizajnera enterijera jedna od glavnih grešaka u domu je tepih loše veličine. Nemojte praviti grešku da koristite mali tepih u dnevnoj sobi, niti pravite grešku da dodate ogroman tepih u malu sobu. To se jednostavno ne radi. Kada dodate mali tepih u dnevnu sobu samo ispod centralnog stola ili sofe, on se ne uklapa dobro sa nameštajem i ostavlja prazna mesta ispod važnih delova nameštaja. Razmislite o odabiru većeg tepiha koji pokriva prostor sofe, središnjeg stola i fotelje.

photo: dkorinteriors

Povezane teme