Zimski dekor spavaće sobe koji će uneti osećaj topline u nju

U zimskom periodu spavaća soba postaje omiljeno mesto svakog od nas.

I zaista nema ništa lepše nego kad se nakon napornog hladnog dana sklupčate ispod pokrivača u svom krevetu i utonete u svet snova. Međutim, kako bi vam jutra bila takođe prijatna, poželjno je da u zimskom periodu posvetite malo pažnje dekoru vaše spavaće sobe. Kada se probudite, nakon dobro prespavane noći i ugledate oko sebe detalje koji vam mame osmeh, imaćete znatno više snage da se suočite sa izazovima koji vam sleduju.

TEKSTIL

Kako bi svojoj spavaćoj sobi podarili zimski osećaj ali je ujedno i učinili toplijom odaberite pletene pokrivače, jastuke od pletenog ili veštačkog krzna, meke višeslojne prostirke, ćebad i svakako nežnu na dodir posteljinu. Takođe promenite tok stvari i u pogledu zavesa, izborom kariranog dezana koji u sebi nosi praznične note. Najbolje od svega je što svi ovi detalji lako mogu da se odlože u ormar do sledeće zime kada prođe hladno vreme.

KAMIN

Ovaj detalj će vas u startu malo više koštati ali će vam neverovatno mnogo značiti u ekstremno hladnim zimskim danima. Ako imate mogućnost postavke kamina u vašoj spavaćoj sobi, on će u velikoj meri promeniti atmosferu u njoj i učiniti je maksimalno udobnom.

PRIRODAN DEKOR

Uz pomoć pampas trave, grančica, šišarki i drugih darova prirode možete ukrasiti vašu spavaću sobu i podariti joj sasvim novi izgled. Takođe celoj priči možete da dodate neke komade nameštaja sa detaljima u vidu pruća ili živih ivica. Za rustičan prikaz komode ili stočiće kraj kreveta možete da ofarbate u belo. Takođe suvo cveće i lišće možete da iskoristite za suptilan dekor vaše spavaće sobe u zimskom periodu. A budući da su praznici pred nama venac od grančica bora je svakako lep vid dekora.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

 

Povezane teme