Zašto su karirane zavese savršen izbor za rustične i tradicionalne domove?

Bilo da ste ljubitelj rustičnog enterijera ili više preferirate izgled seoske kuće, jedna stvar koja oba ova stila čini neodoljivim i prepoznatljivim jesu karirane zavese!

Koji god od ova dva stila odabrali za vaš dom, činjenica je da ćete dodavanjem kariranih zavesa postići da vaš životni prostor deluje toplije, prirodnije ali i dinamičnije. Da budemo precizniji, ovakve zavese odmah izazivaju osećaj udobnosti, što ih čini savršenim za uklapanje u stilove enterijera kao što su tradicionalni, seoski, planinski i već pomenuti rustični.

No bez obzira na odabrani stil, i dalje je važno da svoje nove karirane zavese uskladite sa nijansama vaše sobe kako biste održali osećaj povezanosti: pokušajte da izaberete bar jednu od dve glavne boje iz postojeće palete.

Prilikom odabira kariranih zavesa i draperija vodite računa o boji zidova - ako su tamniji, odlučite se za svetlije karirane uzorke i obrnuto. U suštini, sve se svodi na usklađivanje vaših zavesa sa nijansama i bojama vašeg zida, kao i na razmatranje postojećeg nameštaja i dekoracije sobe. Dobro (nepisano) pravilo je da bi zavese trebale da budu za nijansu tamnije ili svetlije od zidova, kako bi se postigao estetski ugodan balans u bilo kom delu doma.

Osim ovog estetskog dela priče, karirane zavese izuzetno praktične i u smislu održavanja. Vizuelna stimulacija užurbanog kariranog uzorka možda neće odgovarati svačijem ukusu, ali ako funkcioniše sa dizajnom enterijera vašeg prostora budite ubeđeni da nećete morati da brinete o čestom čišćenju. Njihova višebojna estetika odvlači pažnju od bilo kakvog manjeg nakupljanja prašine ili mrlja, što ih čini mnogo jeftinijim za održavanje od jednobojnih zavesa.

Karirane zavese u jesenjim nijansama poput narandžaste, žute i crvene idealne su za šemu dizajna u stilu seoske kuće. Ako želite modernije karirane zavese, razmislite o izboru materijala od svile ili tafta neutralnih tonova poput bele, krem i svetlo braon boje.

Povezane teme