Zašto je drveni akcentni zid neophodan vašem domu?

Dajte akcentnom zidu privlačnu toplinu i dubinu sa drvetom, bilo da ste ljubitelj rustikalnog ili elegantnijeg stila...

Zid sa akcentom od drveta je jedan od onih raznovrsnih detalja koji izgledaju dobro skoro svuda, a sa dolaskom hladnih dana drvo, u svim bojama i oblicima, postaje sve traženiji materijal kada je dizajn enterijera u pitanju. Uticaj ovog elementa je snažan, a njegovi slojevi teksture i topline mogu doneti rustičnu sofisticiranost kako tradicionalnim tako i modernim prostorima.

Ukoliko se još uvek pitate da li bi, i zašto bi uopšte trebali dodati baš jedan ovakav zid u svoj dom ove zime, odgovori su sledeći:

Povećava toplinu u otvorenom prostoru

Veliki prostori otvorenog plana ponekad se osećaju hladno, a postavljanje zida od drvenih dasaka može učiniti da izgledaju intimnije i ušuškanije. Obavezno uzmite uzorak drveta o kojem razmišljate kako biste mogli da proverite boju u odnosu na svoje podove pre nego što započnete svoj projekat.

Stvara vešto žarište

Uparite akcentovani zid od obnovljenog drveta sa oslikanim muralom za jedinstvenu fokusnu tačku. Ovo posebno dobro funkcioniše u uskim oblastima gde ćete prosto morati da bacite pogled na umetničko delo dok prolazite.

Zagreva minimalistički dom

Glatki betonski podovi i arhitektonski beli zidovi mogu biti zapanjujući, ali nema sumnje da ovi elegantni, moderni favoriti mogu takođe izgledati oštro i prilično hladno. Oživite zato slobodno svoj minimalistički prostor sa ekspanzivnim zidom od drvenih dasaka u dnevnoj ili spavaćoj sobi već danas.

Dodaje teksturu trpezariji

Donesite kući nešto od privlačnosti svog omiljenog restorana dodavanjem centralnog zida obloženog drvenom daskom u svoj trpezarijski prostor. Za još veći uticaj, koristite zid kao pozadinu za veliko umetničko delo i postavite meke, svetleće lampe sa obe strane.

Definiše otvoreni ulaz

Ako se vaš dom otvara direktno u dnevnu sobu ili kuhinju, može biti teško znati gde da stavite svoje stvari kada uđete na vrata. Definišite mini zonu u blizini ulaza sa zidom od drvene daske i klupom, ovo će dodati onaj šik look enterijeru i to za tren oka.

Daje spavaćoj sobi prirodni osećaj

Napravite šumsku zemlju čuda sa drvenim daskama hladnih tonova i paletom sivo-belih boja. Umetničke skulpture u obliku irvasa ili jelena, i pleteni pokrivači pojačaće izgled zimske šume. A kada dođe leto, zamenite vunene prostirke hladnim izgužvanim platnom i prozračnim pamučnim materijalom u nijansama plave.

Povezane teme