Zastakljene terase u farmhouse stilu koje nećete želeti nikad da napustite

Iako sudeći po danima iza nas još uvek pred sobom imamo podosta toplih i sunčanih dana, ali situacija će se neminovno promeniti kako budemo dublje zagazili u jesen.

U tom pogledu počeće da vam nedostaje intenzivan boravak na otvorenom i uživanje u lepom vremenu. Međutim, ako još uvek niste voljni da u svojoj dnevnoj sobi dočekate hladne zimske dane, predlažemo vam da uredite vašu zastakljenu terasu u stilu koji će vam doneti predivne trenutke tokom prelazne sezone.

U pitanju je farmhouse stil, koji vašem prostoru u kući koji na suptilan način spaja njegovu unutrašnjost sa spoljašnjim delom, daje toplinu i prijatnost. Ako smo zagolicali vašu maštu i ako ste voljni da pođete u malu avanturu preuređenja prostora vaše zastakljene terase, ostanite sa nama u redovima koji slede.

STIL I BOJE

Farmhouse stil je vrlo zahvalan za upotrebu jer želi srdačnu dobrodošlicu i drugim prigodnim stilovima. Možete u njega integrisati jednako vintage elemente i moderne kombinacije u zavisnosti od efekta koji želite da postignete. Možete mu podariti jednostavnost ili krenuti putem koji obiluje detaljima za izrazito naglašen seoski stil. Paleta boja koja se koristi u farmhouse stilu je u većini slučajeva neutralna, sa kremastim nijansama koji mu donose teksturu. Ukoliko volite svežije prostore, ciljajte na svetlije nijanse, a ako želite toplinu u prostoru možete se poslužiti zemljanim tonovima. Zeleni, narandžasti, žuti pa čak i crveni tonovi dobrodošli su u manjem obimu za jedinstven izgled vaše zastakljene terase. Karirani detalji su svakako poželjni jer oni suptilno ističu farmhouse stil.

DEKOR

Nameštaj i dekor bi trebalo da odaberete u skladu sa temom koja se proteže kroz ostatak vašeg doma, s akcentom na farmhouse temi. Jednistavan rustični nameštaj koji uključuje sto i stolice za kafu, malu sofu, fotelju ili pak trpezarijski sto ako za njega ima mesta, pletene korpe, mekani prekrivači, jastuci i svakako tepisi za maksimalnu udobnost stvoriće dopadljivu sliku i prostor vredan divljenja. Kako biste što više mogli da uživate u predivnim zracima Sunca birajte laganije zavese za ovaj prostor.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme