Zagrejte se ove jeseni uz kamene kamine u dnevnoj sobi

Posedovati kamin u dnevnoj sobi, nešto je zaista posebno.

Savremeni domovi često nemaju dovoljno mesta za postavku ovakvog jednog ujedno dekorativnog i vrlo korisnog detalja. Kada je reč o metarijalima od kojih se kamin izrađuje i kojima se dekoriše, paleta je raznolika. Jedan materijal se međutim ističe u celoj priči, i upravo on je naša današnja tema. Reč je o kamenu. Kamini od kamena su trend ujedno sa prefiksom tradicionalnosti i modernog stila.

Kamen je fantastičan materijal za primenu u enterijeru, jer ujedno u sebi sadrži i notu topline i bezvremenske hladnoće. Potpuno prirodan, spektakularan za dekorisanje zidova i podova, donosi teksturu prostoru u kom se nalazi. Ako ste zainteresovani kako da svoj kamin oplemenite kamenom, na pravom ste mestu. Kameni kamini se vrlo jednostavno uklapaju u širi spektar stilova, zbog čega su nam danas i privukli pažnju.

Kada je reč o upotrebi kamena, njegov intenzitet zavisi pre svega od vas. Dakle kamini od kamena ne moraju u potpunosti biti prekriveni ovim materijalom. Ognjište možete ostaviti u njegovom betonskom izdanju, ili kombinovati opeku i kamen. Rečne stene i mermer takođe mogu da doprinesu fantastičnom izgledu kamina čija osnova je kamen.

Bilo da se radi o kaminu koji je predviđen za podelu prostora, isključivo dekorativnom bez funkcije zagrevanja prostora, ili onom koji koristite u dnevnoj sobi u hladnim jesenjim i zimskim danima, princip je isti, upotreba kamena daće vašem kaminu stilski i šarmantan izgled. Zavirite u našu galeriju i otkrijte predivan svet kamenih kamina.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme