Vreme je da u svoj dom unesete malo stila: dekorativne pločice inspirisane su lepotom kamena

Više slika

Više slika

Ove efektne stilske pločice su inspirisane bezvremenskom teksturom kamena...

Pločice od porcelanskog kamena italijanskog proizvođača Casalgrande Padana inspirisane su žilama kamena i oksidacijom metala. Njihove dve poslednje kolekcije pod nazivom Stile i Fusion potpuno fasciniraju svojim procesom izrade i izgledom koji se slobodno može nazvati ultra - modernim pa samim tim i pogodnim za opremanje savremenih enterijera.

Šarm i lepota prirodnog kamena inspirisali su Stile, novu kolekciju porcelanskih keramičkih pločica koja se ističe po svojoj sofisticiranoj estetici, bogatoj paleti boja i raznovrsnosti veličina i završnih obrada. Stile dolazi u bež, crnoj, sivoj, bledoj biser i beloj dim boji, a svi ljubitelji stilskih pločica biće u mogućnosti da biraju između čak šest formata (od najmanjih do najvećih) i dve debljine.

Nova kolekcija ima različite završne obrade (starinska, antička svila, dijagonala, rukohvat, prirodna svila i rebrasta), savršena za stvaranje neprekinutih površina između enterijera i eksterijera. Pored toga, spoljne verzije pločica mogu se postaviti na ploču sa lepkom, obezbeđujući odličnu otpornost na opterećenje, ili suvo položiti na pesak, šljunak ili travnjak kako bi se stvorile staze po kojima možete odmah hodati. Kolekciju upotpunjuju mozaik i dekorativne pločice sa mešavinom završnih obrada.

Stilske pločice inspirisane kamenom idealne su za dekorisanje dnevnih sobaphoto: casalgrandepadana

Sve ove pločice su ispravljene tako da savršeno oponašaju prelepe kamene površine. Njihovi različiti formati i završne obrade omogućavaju mnoge obrasce polaganja i rešenja za visoko personalizovane prostore. Stile kolekcija naglašava lepotu svake sobe i uklapa se u bilo koji stil: metropolitan, urbani šik, nordijski, udoban, boho, moderan, minimalistički... sasvim je svejedno!

Nasuprot njima, Fusion pločice imaju efekat metala tako da su idealne za opremanje industrijskih šik prostora. Kolekcija je rezultat estetskog istraživanja i tehnoloških inovacija kompanije, i replicira efekte oksidacije metala, hromiranja i drugih procesa, stvarajući zapanjujuće boje i završne obrade. Fusion dolazi u crnoj, zelenoj, sivoj, beloj i boji bakra, sa prirodnom završnom obradom, i u različitim formatima i debljinama.

Pored sofisticiranih boja, Fusion pločice se ističu tipičnim sjajem oksidisanog metala. Iridescentni akcenti, moderni metalni efekti i izvanredne tehničke karakteristike porcelanske keramike omogućavaju da se ove podne i zidne pločice koriste u svakom kućnom prostoru. Pored toga, savršene su i za popločavanje nameštaja, radnih ploča, pregradnih i akcentnih zidova.

Štaviše, Fusion pločice imaju značajan vizuelni uticaj. Kao rezultat toga, one su idealne za sve koji vole minimalistički stil enterijera pun karaktera. Na primer, savršene su za moderne dnevne sobe otvorenog plana ili industrijska šik potkrovlja. Pored toga, ove prelepe pločice imaju prijatne taktilne kvalitete i estetska svojstva metala, što ih čini idealnim za savremene projekte u bilo kom sektoru.

Stilske pločice mogu bez problema funkcionisati u svakom okruženjuphoto: casalgrandepadana

Sve Casalgrande Padana keramičke pločice se proizvode isključivo od prirodnih sirovina kroz proizvodni proces zatvorenog ciklusa u kojem sofisticirana oprema za zaštitu od zagađenja omogućava da se sve komponente recikliraju i ponovo koriste uz suštinski nultu emisiju ili disperziju. Ove pločice su ekološki održive, nealergijske, otporne na vatru, jednostavne za postavljanje i čišćenje, otporne na habanje, neupijajuće i imaju odličnu čvrstoću.

Kolekcije pločica Casalgrande Padana savršene su za svaku prostoriju u domu, čak i u slučaju podnog grejanja. To je zato što porcelanski kamen ima visoku propusnost i toplotnu provodljivost, što ga čini jednim od najboljih izbora za ovu vrstu grejanja. Pločice su ojačane Bios Antibacterial tehnologijom koja pomaže u uklanjanju 99% glavnih bakterijskih sojeva sa površine pločica. 

I na kraju, ne zaboravimo da pomenemo da su ove pločice takođe savršene za fasade, zahvaljujući inovativnim sistemima lepka, ventilacije i izolacije. U stvari, porcelanske pločice obezbeđuju odličnu toplotnu i akustičnu izolaciju i čak poboljšavaju higrometrijske performanse zgrade.

Jedino što nam ostaje jeste da vas upitamo - šta vi kažete na dekoraciju doma jednim ovakvim stilskim pločicama?

Povezane teme

15.04.2024 Dekor

5 idealnih boja za spavaću sobu

Pronalazak odgovarajuće boje za spavaću sobu ni malo nije lak zadatak. Teško da ćete se odmah odlučiti za prvu nijansu koju pogledate na kartončiću boja, još ako nemate jasnu ideju...

10.04.2024 Dekor

Predivni ljubičasti akcenti u spavaćim sobama

Ljubičasta boja nam dolazi u predivnom spektru nijansi, od sasvim svetlih preko pastelnih pa sve do tamnih tonova koji unose dramatičan osećaj u prostor.

07.04.2024 Dekor

Najbolji dekorativni trikovi za sve koji žele da ugoste proleće u svom domu

Saznajte kako da iskoristite boje, teksture, biljke i druge elemente kako biste stvorili inspirativan i prolećni ambijent koji će vas okruživati ugodnom atmosferom i podsećati na l...

04.04.2024 Dekor

5 boja koje se savršeno slažu sa zelenom u spavaćoj sobi

Kombinovanje zelene sa određenim bojama može dodatno pojačati estetski utisak i stvoriti ugodnu atmosferu za odmor.

01.04.2024 Dekor

Dekorativni detalji koji će osvežiti svaki kutak u vašem domu ovog proleća

Inspirisan cvetanjem i bujanjem prirode, prolećni dekor dodaje dozu svežine, boje i vitalnosti u svaki kutak doma.

29.03.2024 Dekor

Oživite svoje predsoblje: inspirativne ideje za prolećnu dekoraciju

S obzirom na to da je predsoblje prostor koji drugim ljudima pomaže da odmah stvore neku sliku o ostatku našeg doma, dobro bi bilo da se najpre pobrinemo za njega i uredimo ga sa s...

26.03.2024 Dekor

8 jednostavnih načina da preuredite svoju spavaću sobu (bez dodatnih ulaganja!)

Preispitivanje načina na koji koristite nameštaj i razmatranje dekorativnih akcenata koje već posedujete može vam pomoći da se izvučete iz kolotečine, razvijete svoju kreativnost i...

23.03.2024 Dekor

Otkrivamo nekoliko kreativnih načina kako iskoristiti tepihe za dekoraciju doma

Uvek postoji tepih koji može da se uklopi u vašu sobu. Možda ne mislite tako, ali uvek će postojati tepih koji može da funkcioniše sa svim onim što radite sa ostatkom sobe.

20.03.2024 Dekor

Ovog proleća, dekorišite svoj dom na lep ali održiv način prateći ove trendove

Ove godine, bar kada je reč o prolećnoj sezoni, trendovi u dekoraciji doma kombinuju elemente prirode, modernu eleganciju i razigrane akcente kako bi stvorili harmonične i inspirat...

17.03.2024 Dekor

5 najlepših nijansi crne za dekoraciju spavaće sobe

Istražujemo različite načine kako crna boja može transformisati spavaću sobu, pružajući vam inspiraciju i savete kako da je koristite na najefektniji i najharmoničniji način.

14.03.2024 Dekor

5 jednostavnih načina da dodate više boja svom domu na početku proleća

Ovog proleća, umesto da se zadržimo na monotonim tonovima, pozivamo vas da istražite bogatstvo boja i da ih unesete u svoj dom na različite načine.