Veličanstveni crni podovi u vašem domu

Mnogi vlasnici savremenih domova imaju tendenciju da se drže podalje o crne boje u enterijeru smatrajući je previše zahtevnom.

Suština je da sa crnom bojom treba znati rukovati. Previše crne boje u malom prostoru može ga još više vizuelno učiniti manjim, međutim ako je reč o većim prostorijama, crni akcentni zidovi mogu biti upravo onaj detalj koji im je nedostajao.

Kada su u pitanju crni podovi, sve više ih susrećemo u kupatilima, spavaćim i dnevnim sobama, kao i elegantnim kuhinjama. 

Magija crnih podova zapravo je u tome što daju savršen kontrast belim zidovima i nameštaju u enterijeru. Beli enterijer i crni pod idu ruku pod ruku, i stvaraju idealan balans u prostoru. Crno – beli kontrast se dobro snalazi u svim stilovima modernog uređenja prostora, a može i da posluži kao sezonski detalj koji želite da podarite svom okruženju. Kako biste istakli lepotu i gracioznost vašeg tamnog poda, neophodno je da zidovi ostanu što je moguće neupadljiviji. Takođe, ako dodate određeni komad nameštaja poput komode u istoj nijansi kakvu pod ima, istaći ćete njegovo prisustvo na potpuno neočekivan način.

Kada je reč o spavaćoj sobi, to može biti izrazito crn okvir kreveta, noćni stočić ili lampa, dok se u kupatilu preporučuje da to bude okvir ogledala, ručke na nameštaju, slavina ili osvetljenje. Postoji čitav spektar materijala od kojih može biti napravljen crni pod, ali su među najpoželjnijim drveni podovi, kao i polirani kameni ili mermerni.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme