Uskršnji dekor u zadnji čas – saveti za brzu prazničnu atmosferu

Za sve one zauzete domaćice koje će i ove godine kuću dekorisati u pet do 12!

Ok, razumemo, vi ste zauzeta žena koja svoj dom redovno sređuje, održava čistim i urednim, ali nema baš puno vremena da se bavi dekoracijom i ostalim finesama. Posebno u ovim prazničnim danima kada sve postaje nekako užurbano i kada svi dobiju iznenadnu želju da dekorišu i najzabačeniji deo svoga stana.

No, ipak vam je stalo da ostavite kakav-takav utisak kod rodbine i prijatelja, pa ste tako u potrazi za nekim instant-rešenjem koje bi vašem domu pomoglo da u predstojećim danima zasija.

Ne brinite, uvek postoji par brzinskih trikova koji vam mogu pomoći kada je ukrašavanje životnog prostora u pitanju. A najbolja stvar u vezi Uskrsa jeste što je zaista sve dozvoljeno – od elegancije do minimalizma, ovaj divan praznik “trpi” sve... osim lošeg raspoloženja! Zato stavite osmeh na lice i pročitajte savete koje vam donosimo u nastavku teksta.

Jedan od najlakših načina da ažurirate svoj uskršnji dekor jeste promena posteljine i jastuka. Simple as that! I to ne znači da se trebate skoncentrisati samo na posteljinu u spavaćoj sobi, već znači da biste trebali počastiti svoj dom novom “garderobom” od glave do pete.

Prekrivači, jastučići za sedenje u različitim oblicima koji se danas mogu nabaviti na gotovo svakom mestu, peškiri, stolnjaci, krpe i sve ono što inače spada u redovan dekor – sve ovo možete vrlo lako iskoristiti u svrhu totalne transformacije doma.

Dovoljno je samo da se opredelite za neku “temu” koju ćete zadati svom stanu ovog Uskrsa. To, primera radi, mogu biti pastelne boje kao vesnici proleća, ili pak jedna kontrastna i efektna kombinacija vaših omiljenih boja. Takođe, sada je pravo vreme da iskoristite sve one jastučnice ili salvete na kojima imate izvezenog uskršnjeg zeca, jaja ili prolećne motive.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sarah (@the.whitesideoflife)

Venčići na vratima ali i po zidovima su verovatno jedna od najdražih (i najbržih) opcija kada je dekorisanje enterijera u pitanju. Uglavnom se radi o klasičnoj zelenoj opciji ukrašenoj ofarbanim jajima, zekama i pilićima jer... pa sve ovo asocira na Uskrs, zar ne? Ukoliko se toj družini doda i neki lepi cvet (poljsko prolećno cveće je uvek dobra alternativa) dobija se pravi mali vrt na vratima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nicola (@nicola.jane.b)

Bilo da se odlučite za kupovni venčić ili za neku domaću varijantu, znajte da je ovo i dalje jedan od najbržih načina da svom domu povratite prazničnu atmosfeu. Bonus savet: razmislite o upotrebi minijaturnih venčića na kvakama ili na mestima gde ih vaši najmiliji najmanje očekuju. Budite kreativni!

Vaš uskršnji sto je centar vaše praznične atmosfere, zato se postarajte da bude najbogatije i najraskošnije mesto u domu. Zamislite ga kao veliku antenu koja svuda unaokolo šalje pozitivne signale – to je deo dnevnog boravka koji će biti usredsređen na druženje sa najmilijima i red je da na njega potrošite maksimum svoje kreativnosti.

Mi vam opet savetujemo jedan ali vredan odabir materijala koji bi trebao da zaseni čak i uskršnju tpezu. Najlepši escajg, najzanimljiviji stolnjak, najsimpatičnije figurice sa uskršnjim motivima, raskošne vaze sa još raskošnijim cvetovima kao i neizostavne sveće za podgrejavanje atmosfere – sve su ovo elementi koji će upotpuniti najradosniji hrišćanski praznik.

Recimo, zanimljiv predlog ukoliko planirate da ovog Uskrsa ugostite mališane u svom domu, može biti jedan zaseban stočić sa ovakvim ljupkim stolnjakom koji će sasvim sigurno biti centralna tačka tog mini - ugla u vašem domu.

Naravno, i centralno mesto u stanu ima svoj centar a to bi svakako trebala biti korpica sa ofarbanim jajima. Bez obzira na to za koju ste se tehniku farbanja uskršnjih jaja odlučili, važno je da svoje remek - delo prezentujete na pravi način. Ne zaboravite da se usput i dobro zabavite, i lepo provedite predstojeće praznike!

Povezane teme

01.06.2024 Dekor

Tepih kao zvezda vašeg prostora

Tepisi se koriste u dekoraciji doma već vekovima, a njihova estetika i funkcionalnost uspeva da transformiše čak i najbezličnije prostore u deliću sekunde.

29.05.2024 Dekor

Retro nijanse u kućnom dekoru

Boje koje su obeležene retro etiketom zahtevaju pravi balans i idealnu mešavinu u različitim odnosima i u zavisnosti od toga što želite da postignete u svom enterijeru

26.05.2024 Dekor

Akcentni zid sa tapetama: idealan način za transformaciju dnevnog boravka

Bez obzira da li se odlučite za hrabre šare ili suptilne teksture, akcentni zid sa tapetama može udahnuti novi život vašem dnevnom boravku, čineći ga mestom gde volite da provodite...

23.05.2024 Dekor

Crvena boja u dekoru spavaće sobe

Crvena je veoma posebna boja, energična, poseduje mogućnosti privlačenja ljudi i stimulacije razgovora...

20.05.2024 Dekor

Dekorativne karakteristike savremenog prostora

Do sada smo imali priliku da vidimo neke ideje lepog nameštaja koji može dobro doći svakom enterijeru, ali sada moramo predstaviti daleko više opcija koje se mogu uvrstiti i razmot...

17.05.2024 Dekor

Crno - bele spavaće sobe: 15 ideja za vašu inspiraciju

Sa pravim idejama za crno - belu spavaću sobu možete stvoriti prostor koji je bezvremenski i u trendu. Istovremeno, ovakav dekor pruža oštar kontrast koji može učiniti da vaša spav...

14.05.2024 Dekor

6 najčešćih grešaka pri postavljanju tapeta i kako ih rešiti

Kada dizajnirate bilo koji prostor, tapete su popularan i svestran način ukrašavanja i dodavanja vrednosti enterijeru, ali je ključno izbegavanje grešaka prilikom postavljanja. Zbo...

11.05.2024 Dekor

Unesite proleće u svoju sobu

Uključivanjem ovih saveta iz oblasti enterijerskog dizajna, možete lako uneti duh proleća u svoj dom, stvarajući prostor koji odiše svežinom i životom.

08.05.2024 Dekor

Boje koje najbolje idu uz svetlo plavu u enterijeru

Svetlo plava boja, sa svojim umirujućim i osvežavajućim karakteristikama, često je izbor mnogih, ali pronaći prave nijanse koje će je istaći bez narušavanja njenog suptilnog šarma...

05.05.2024 Dekor

Pitali smo AI kako bi izgledala uskršnja dekoracija doma u Srbiji, a ovo su najbolji predlozi

Kao i svugde u svetu, tako je i kod nas proslava Uskrsa vreme kada domovi postaju oaze boja, mirisa i ukusa, dok se porodice okupljaju kako bi proslavile obnovu života i radost vas...

04.05.2024 Dekor

Upečatljiv viseći uskršnji venac: savršen način za prazničnu dekoraciju doma

Oplemenite svoj prostor ovog proleća uz jednostavan i šarmantan uradi sam projekat - viseći uskršnji venac