Uskršnji dekor u zadnji čas – saveti za brzu prazničnu atmosferu

Za sve one zauzete domaćice koje će i ove godine kuću dekorisati u pet do 12!

Ok, razumemo, vi ste zauzeta žena koja svoj dom redovno sređuje, održava čistim i urednim, ali nema baš puno vremena da se bavi dekoracijom i ostalim finesama. Posebno u ovim prazničnim danima kada sve postaje nekako užurbano i kada svi dobiju iznenadnu želju da dekorišu i najzabačeniji deo svoga stana.

No, ipak vam je stalo da ostavite kakav-takav utisak kod rodbine i prijatelja, pa ste tako u potrazi za nekim instant-rešenjem koje bi vašem domu pomoglo da u predstojećim danima zasija.

Ne brinite, uvek postoji par brzinskih trikova koji vam mogu pomoći kada je ukrašavanje životnog prostora u pitanju. A najbolja stvar u vezi Uskrsa jeste što je zaista sve dozvoljeno – od elegancije do minimalizma, ovaj divan praznik “trpi” sve... osim lošeg raspoloženja! Zato stavite osmeh na lice i pročitajte savete koje vam donosimo u nastavku teksta.

Jedan od najlakših načina da ažurirate svoj uskršnji dekor jeste promena posteljine i jastuka. Simple as that! I to ne znači da se trebate skoncentrisati samo na posteljinu u spavaćoj sobi, već znači da biste trebali počastiti svoj dom novom “garderobom” od glave do pete. Prekrivači, jastučići za sedenje u različitim oblicima koji se danas mogu nabaviti na gotovo svakom mestu, peškiri, stolnjaci, krpe i sve ono što inače spada u redovan dekor – sve ovo možete vrlo lako iskoristiti u svrhu totalne transformacije doma. Dovoljno je samo da se opredelite za neku “temu” koju ćete zadati svom stanu ovog Uskrsa. To, primera radi, mogu biti pastelne boje kao vesnici proleća, ili pak jedna kontrastna i efektna kombinacija vaših omiljenih boja. Takođe, sada je pravo vreme da iskoristite sve one jastučnice ili salvete na kojima imate izvezenog uskršnjeg zeca, jaja ili prolećne motive.

Venčići na vratima ali i po zidovima su verovatno jedna od najdražih (i najbržih) opcija kada je dekorisanje enterijera u pitanju. Uglavnom se radi o klasičnoj zelenoj opciji ukrašenoj ofarbanim jajima, zekama i pilićima jer... pa sve ovo asocira na Uskrs, zar ne? Ukoliko se toj družini doda i neki lepi cvet (poljsko prolećno cveće je uvek dobra alternativa) dobija se pravi mali vrt na vratima. Bilo da se odlučite za kupovni venčić ili za neku domaću varijantu, znajte da je ovo i dalje jedan od najbržih načina da svom domu povratite prazničnu atmosfeu. Bonus savet: razmislite o upotrebi minijaturnih venčića na kvakama ili na mestima gde ih vaši najmiliji najmanje očekuju. Budite kreativni!

Vaš uskršnji sto je centar vaše praznične atmosfere, zato se postarajte da bude najbogatije i najraskošnije mesto u domu. Zamislite ga kao veliku antenu koja svuda unaokolo šalje pozitivne signale – to je deo dnevnog boravka koji će biti usredsređen na druženje sa najmilijima i red je da na njega potrošite maksimum svoje kreativnosti. Mi vam opet savetujemo jedan ali vredan odabir materijala koji bi trebao da zaseni čak i uskršnju tpezu. Najlepši escajg, najzanimljiviji stolnjak, najsimpatičnije figurice sa uskršnjim motivima, raskošne vaze sa još raskošnijim cvetovima kao i neizostavne sveće za podgrejavanje atmosfere – sve su ovo elementi koji će upotpuniti najradosniji hrišćanski praznik. Naravno, i centralno mesto u stanu ima svoj centar a to bi svakako trebala biti korpica sa ofarbanim jajima.

Povezane teme