Uredite sobu svog tinejdžera sa stilom

Ugoditi tinejdžeru, a ipak ostati dosledan sebi – nemoguća misija.

Kada klinci, prestanu da budu klinci i dođu u to zahtevno tinejdžersko doba, pravo je čudo kako se roditelji izbore sa njihovim kapricima. Gotovo da ni sami ne znaju zapravo šta žele, a naročito šta žele od vas.

Sada kada više nisu mali i kada konačno imaju svoju sobu, njihovo kraljevstvo, postavlja se pitanje kako urediti istu. Ovaj zahtevan zadatak ne možete isključivo prepustiti njima, jer će sigurno izostaviti u njemu pisaći sto i prostor za učenje a prednost dati drugim "važnim stvarima" poput kompjutera sa video igricama i sl. Ipak treba da imate u vidu da je to ipak njihov mali kutak, te da u izvesno pogledu napravite ustupke.

Soba za vašeg tinejdžera, bilo devojčicu ili dečaka mora pre svega da bude funkcionalna ali i da odiše izvesnim stilom. U ovom smislu dozvolite svom detetu da se odluči za boju, suptilno mu sugerišući koje su adekvatne boje za zidove, posteljinu, tepih i sl. Ukoliko i sami imate dileme po ovom pitanju, tu smo da vam izađemo u susret.

Mogućnosti su gotovo neograničene. Od onih jednostavnijih do zaista vrhunski uređenih soba za tinejdžere. Predlažemo vam da razmotrite nekoliko varijanti pre nego što se odlučite za samo jednu. Tinejdžerska soba može biti u modernom stilu, minimalistička, sa jakim ili neonskim osvetljenjem, industrijskog tipa ili tematska poput sportske ukoliko se dete npr bavi fudbalom. U sobi svakako mora da bude dovoljno polica za trofeje i druga priznanja vašeg sportiste.

Bilo koji hobi ili interesovanje vašeg deteta mogu da budu inspiracija za dekoraciju njegove sobe. Ako se ono bavi npr muzikom, gramofonske ploče na zidu, posteljina sa notama ili klavirskim šarama, tepih u obliku zvučnika i sl. daće jedinstven izgled njegovoj sobi. Ukoliko vaš tinejdžer voli fotografiju, njegovu sobu možete da ukrasite reprodukcijom dela vrsnih fotografa i sl.

Takođe ljubitelji životinja mogu iskoristiti ovu tematiku za uređenje sobe svog deteta - animal printovi u najrazličitijim oblicima, u vidu zavesa, prekrivača za krevet, vitraža na prozorima, jastuka i drugih dekorativnih detalja.

Ž.J.

Izvor: DigsDigs

Povezane teme