Upoznajte se sa finesama maksimalističkog dekora

Uz svu popularnost minimalizma u poslednjih nekoliko godina, znali smo da mora doći uskoro do nekog preokreta.

I zaista, na scenu je stupio u svoj svojoj lepoti i glamuru, niko drugi do maksimalizam. Prava suprotnost minimalizmu, maksimalistički dekor je onaj koji vas izaziva da posegnete za bojama, teksturama, oblicima i da pomešate stilove do mile volje. Što svetlije i što smelije, to bolje. U osnovi ovaj stil deluje kao kreativni nered koji vam daje priliku da istaknete svoj specifičan ukus.

ŠTA JE MAKSIMALIZAM?

Maksimalizam je dekorativni stil koji prihvata ideju o preteranom. On promoviše ponavljanje, obrasce, obožava smele tonove, složene grafičke detalje i jedinstvene detalje. Maksimalizam je “glasan” stil, sastavljen od pomešanih uzoraka, prekomernih ili s ukusom odabranih kolekcija, i zasićenih boja. Ovaj stil vam, više nego bilo koji drugi omogućava da vaša ličnost i iskustva zablistaju, jer je za svakog od nas maksimalizam prilika za stvaranje doma koji odiše našim ličnim karakterom koji je neponovljiv.

KLJUČNI ELEMENTI MAKSIMALIZMA

Glavna odlika ovog stila dekora jeste slojevitost. Ponavljanje sa što više predivnih uzoraka, grafika i detalja. Maksimalistički stil rado prihvata printove kao što je animal, ali i botaničke i cvetne otiske. On jednostavno uživa u obilju boja i prisustvu zidne umetnosti, figura, knjiga, lelujavih zavesa i draperija, tepiha, šarenih jastuka i prekrivača na krevetima. Takođe poželjno je da u celu priču uključite nameštaj smelih boja, zanimljive lampe, ogledala i sobne biljke. Svaki sloj koji dodate vašem maksimalističkom kutku, bila to kuhinja, spavaća, dnevna ili radna soba treba da u izvesnoj meri predstavlja vas i vaše članove porodice, da priča priču o vama.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme