Upečatljiv dekor spavaće sobe u crvenom tonu

Crvena boja se oduvek smatrala smelom i upečatljivom.

Zbog ovih osobina, njeno korišćenje u enterijeru je u većini slučajeva štedljivo. Međutim ako se ne plašite tih senzualnih crvenih tonova koji uzburkavaju krv u venama, pokazaćemo vam danas kako da ih iskoristite u svojoj spavaćoj sobi. Šta više ako je potrebno odabrati jednu prostoriju u kući koja je idealna za nanose crvene boje, onda je to svakako spavaća soba.

STILOVI I NIJANSE

Crvena boja vam dozvoljava da je koristite u mnogim stilovima uređenja. Ona se dobro snalazi u modernim, rustičnim, eklektičnim, vintage pa čak i u industrijskim prostorima. Crvena boja nam dolazi u pregrštu divnih nijansi među kojima sigurno možete pronaći onu koja vas inspiriše. Bordo i marsala tonovi uneće u prostor malo drame, dok će ga svetlo crvene nijanse učiniti ispunjenim pozitivnim vibracijama.

NAMEŠTAJ U CRVENOM TONU

Logičan izbor kada je crvena boja u pitanju je okvir bračnog kreveta u ovoj smeloj nijansi. Vaše malo ljubavno gnezdo uz ovu boju dobiće sasvim nov izgled. Pored kreveta, možete potražiti komode, noćne stolove, klupe, stolice, ramove ogledala i druge komade nameštaja koji će prostor ispuniti požudom i strašću svojom odvažnom crvenom bojom.

TEKSTIL

Crvena posteljina je na samom vrhu najpoželjnijih dodataka prostoru koji želite da obogatite crvenim tonom. Osim nje crvene zavese, tepisi kao i ukrasni jastuci i pokrivači za krevet su ideja koja će vašu spavaću sobu pretvoriti u polje predivnog crvenog cveća.

ZIDOVI

Za sam kraj ostavili smo avanturu u koju će se upustiti samo oni najhrabiji – farbanje zidova u crvenu boju. Sva četiri zida mogu da budu previše intenzivan prikaz, čak i ako zaista volite ovu boju. Izbor jednog akcentnog zida je utoliko bolja varijanta, jer vam on daje mogućnost da oko njega gradite vašu crvenu priču.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

 

Povezane teme