Upečatljiv dekor na zidu uz pomoć zanimljivih šablona

Ukrašavanje životnog prostora akcentnim zidom je vrlo zanimljiva i moderna ideja.

Ona vam daje priliku da osvežite svoj dom i date mu specifičan izgled. Akcentni zid je posebno dobar za isticanje specifičnog stila i dekora. Postoje različiti načini akcentovanja zidova u našem okruženju. Možete se poslužiti ciglom, kamenom, drvetom, bojom i mnogim drugim varijantama, a metoda kojoj mi danas poklanjamo pažnju vezuje se za dekor u obliku tapeta sa zanimljivim šablonima, geometrije i printova.

AKCENTNI ZIDOVI SA CVETNIM UZORKOM

Cvetni uzorci su vrlo privlačni i kao bezvremenska ideja odgovaraju brojnim stilovima. Bilo da volite realistične ili apstraktne cvetne prizore, oni zaista u sebi imaju magiju koja oživljava prostor. Savršeni su pre svega zbog činjenice da nam dolaze u neverovatno mnogo boja i kombinacija što vam daje priliku da ih primenite na zidovima u vašem hodnuku, dnevnoj, spavaćoj, dečijoj pa i radnoj sobi.

AKCENTNI ZIDOVI SA GEOMETRIJSKIM UZORKOM

Geometrijski uzorci predstavljaju klasiku koja uvek deluje savršeno u prostoru. Zidovi oplemenjeni geometrijskim uzorcima daju prostoru elegantan i uvek zanimljiv izgled, izbegavajući efekat formalnosti. Po svom ukusu možete odabrati jednobojne ili geometrijske uzorke u više boje, sitnijih ili krupnijih prikaza. Takođe ovi šabloni deluju fantastično u mnogim prostorijama savremenog doma, a posebno su interesantni u kupatilu, ulaznim prostorima, spavaćim sobama i trpezarijama.

DRUGE IDEJE

Animal printovi su takođe vrlo interesantna ideja koja oživljava prostor. Terrazzo efekat je sve popularniji kada su zidovi u pitanju, rame uz rame sa apstraktnim obrasima. Ovakvi akcentni zidovi odgovaraju boho stilovima uređenja, kao i modernim domovima.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme