Umetnost korišćenja drveta u savremenoj dekoraciji doma

Drveni dekorativni detalji lako pronalaze svoje mesto u svakom modernom domu...

Voleti prirodu i biti jedno sa njom, jedini je put ka istinskom uživanju u životu. Priroda nam daje toliko toga, ako smo spremni da se udaljimo od klasične fabričke proizvodnje i veštačkih elemenata. Ako uzmemo za primer drvo, to je materijal koji nema konkurenciju i koji svoju svrhu pronalazi u svim sferama čovekovog života.

Drvo, kao materijal sa bogatom istorijom i prirodnom lepotom, igra ključnu ulogu u oblikovanju prostora koji istovremeno pruža udobnost i eleganciju. Na svu sreću, postoji mnogo načina da drvo postane glavni akter u vašem domu, unoseći toplinu, autentičnost i dozu estetske sofisticiranosti.

Od gradnje kuća, preko izrade nameštaja do dekora – drvo je sa svih strana. Ako težite ka tome da svoj dom oplemenite drvetom, na pravom ste mestu. Sakupili smo za vas vrlo interesantne dekorativne elemente koji mogu lako pronaći svoj smisao u savremenom domu.

Kada je drveni dekor u pitanju, jedno je sigurno, a to je da se njegova lepota uvek ističe u prostoru. Drvo ne mogu da zasene ni metal, ni staklo, ni plastične legure. Štaviše mnogi dekorativni elementi koji se izrađuju ručno su jedinstveni, i kao takvi nose u sebi posebnu lepotu.

Ako ste u potrazi za novim rasvetnim telima za vaš dom, drvene lampe i viseća rasveta mogu u velikoj meri da promene utisak koji na vaše posetioce ostavlja vaš dom. Ove lampe svoje mesto mogu da pronađu u svakoj prostoriji vašeg doma od kuhinje, preko trpezarije, pa sve do dnevne, spavaće i radne sobe.

Takođe vaš izbor mogu da budu i drvene vaze koje svojim postojanjem menjaju atmosferu u prostoru. Različitih oblika i veličina ove vaze mogu svoje mesto da pronađu kako u enterijeru tako i van vašeg doma, na tremu ili terasi. Sa cvećem u sebi one će osvežiti vaše okruženje, podižući ujedno i vaše raspoloženje.

A ako tražite još elegantniji vid dekora za svoj dom, preporučujemo vam da obratite pažnju na ogledala sa drvenim ramovima. Postavljena na zidu ili na podu ona će ne samo prostor učiniti vizuelno većim, već će i u njega uneti snop neophodne svetlosti.

Ukoliko želite da drvo bude i više nego vidljivo u vašem životnom prostoru, potražite malo veći detalj u obliku stola za kafu, male stolice ili police za knjige. U kombinaciji sa metalnim elementima, drveni dekorativni detalji postaju bezvremensko rešenje za ulepšavanje postora za život.

Povezane teme

10.06.2024 Dekor

Izbegnite ovih 5 grešaka prilikom dekorisanja spavaće sobe

Naučite kako izbeći najčešće greške prilikom dekorisanja spavaće sobe i stvorite prostor koji je u isto vreme udoban, funkcionalan i estetski privlačan.

07.06.2024 Dekor

5 kreativnih načina za korišćenje vaza u kućnom dekoru

Uz malo kreativnosti, vaze mogu transformisati obične sobe u izvanredne prostore.

04.06.2024 Dekor

Savršene zidne tapete u kupatilima

Zidne tapete u kupatilu se vraćaju u velikom stilu, a zahvaljujući novim trendovima izgledaju drastično drugačije od svih stilova vezanih za prošlost.

01.06.2024 Dekor

Tepih kao zvezda vašeg prostora

Tepisi se koriste u dekoraciji doma već vekovima, a njihova estetika i funkcionalnost uspeva da transformiše čak i najbezličnije prostore u deliću sekunde.

29.05.2024 Dekor

Retro nijanse u kućnom dekoru

Boje koje su obeležene retro etiketom zahtevaju pravi balans i idealnu mešavinu u različitim odnosima i u zavisnosti od toga što želite da postignete u svom enterijeru

26.05.2024 Dekor

Akcentni zid sa tapetama: idealan način za transformaciju dnevnog boravka

Bez obzira da li se odlučite za hrabre šare ili suptilne teksture, akcentni zid sa tapetama može udahnuti novi život vašem dnevnom boravku, čineći ga mestom gde volite da provodite...

23.05.2024 Dekor

Crvena boja u dekoru spavaće sobe

Crvena je veoma posebna boja, energična, poseduje mogućnosti privlačenja ljudi i stimulacije razgovora...

20.05.2024 Dekor

Dekorativne karakteristike savremenog prostora

Do sada smo imali priliku da vidimo neke ideje lepog nameštaja koji može dobro doći svakom enterijeru, ali sada moramo predstaviti daleko više opcija koje se mogu uvrstiti i razmot...

17.05.2024 Dekor

Crno - bele spavaće sobe: 15 ideja za vašu inspiraciju

Sa pravim idejama za crno - belu spavaću sobu možete stvoriti prostor koji je bezvremenski i u trendu. Istovremeno, ovakav dekor pruža oštar kontrast koji može učiniti da vaša spav...

14.05.2024 Dekor

6 najčešćih grešaka pri postavljanju tapeta i kako ih rešiti

Kada dizajnirate bilo koji prostor, tapete su popularan i svestran način ukrašavanja i dodavanja vrednosti enterijeru, ali je ključno izbegavanje grešaka prilikom postavljanja. Zbo...

11.05.2024 Dekor

Unesite proleće u svoju sobu

Uključivanjem ovih saveta iz oblasti enterijerskog dizajna, možete lako uneti duh proleća u svoj dom, stvarajući prostor koji odiše svežinom i životom.