Uklopite stari porodični sat u moderni enterijer

Nameštaj koji datira iz davnih vremena, nosi sa sobom izvesnu dozu šarma i elegancije.

Budući da se pre svega pola veka isti u većini slučajeva izrađivao ručno, on ima u sebi lični pečat majstora koji ga je pravio i svaki je zapravo priča za sebe. Ne postoje dva potpuno identična. Ovo im iznad svega daje posebnu vrednost.

Kako svet sve više trči u zagrljaj modernoj tehnologiji i izradi nameštaja mašinskim putem, polako ali sigurno se odvajamo od mogućnosti da imamo unikatan nameštaj neprocenjive vrednosti. Ta vrednost, nije uvek u novcu. Ona ima sentimentalan karakter. Tako npr, ukoliko imate u svom okruženju stari sat sa klatnom, koji ste nasledili od svog oca, a on ga na poklon dobio od svog, pomislićete da za isti nema mesta u vašem savremenom domu.

Naprotiv, iako deluje staromodno ili čak glomazno, isti je zapravo komad nameštaja sa stavom. Klasičan primerak dela kompozicije koja kada zasvira, gotovo da nema kraj. Dakle, ukoliko raspolažete nečim ovako vrednim i jedinstvenim, možda biste samo malo trebali da zagrebete površinu i otkrijete njegovu lepotu. Verovatno će vašem nasleđenom dedinom satu trebati malo sređivanja u vidu premazivanja bojama po vašem izboru. U tom je slučaju preporučljivo da ostanete dosledni njegovom nekadašnjem izgledu.

Ako vam je potrebna mala pomoć pri uklapanju starog porodičnog sata u vaš savremen enterijer, pogledajte ideje koje smo za vas pripremili u vidu fotografija prostora u kom isti dominiraju na specifičan način.

Stari dedin sat obezbediće vašem domu preko potreban stil i istaći vašu kreativnost. Jednostavno je raditi sa elementima istog stila, ali pokušajte da kombinujete stilove. Tu dolazi do isticanja vašeg umeća. Bilo da vašim životnim prostorom dominira rustični stil, skandinavski, eklektični, futuristički ili neki drugi, ovaj komad nameštaja će isti osvežiti na poseban način. U zavisnosti od efekta koji želite da postignete, zavisiće i mesto postavke jednog ovakvog umetničkog dela. Isti će savršeno izgledati kako u predsoblju vašeg stana, tako i u dnevnoj sobi ili trpezariji.

Ž.J.

Izvor: DigsDigs

Povezane teme