Trendovi po pitanju dekora domova u 2021. godini

Da li nešto propuštate po pitanju trendova uređenja domova u godini koja je pred nama?

Ako ste ove godine planirali da renovirate ili osvežite suptilno prostor u kom živite, koristiće vam saznanje koji se to trendovi po pitanju dekora enterijera provlače u dizajnerskim krugovima. Svima njima u suštini zajedničko je jedno – stvaranje prijatnog i udobnog životnog prostora, koji je postao naše utočište.

VIŠENAMENSKI PROSTORI

Godina koja je iza nas naterala nas je da stvorimo (kako znamo i umemo) prostore u kući sa više namena. Svaki kutak je dobio određenu funkciju, i više je nego očigledno da je svaki raspoloživ ugao u jednom domu bio razmatran da postane kućna kancelarija. Dnevna soba, kuhinja, trpezarija, pa čak i ulazni prostori podelili su svoju primernu funkciju sa kućnom kancelarijom. Ovaj trend će se nastaviti i u narednim mesecima.

UDOBNE I STILSKE KUĆNE KANCELARIJE

Čak i ako je sve sa čim raspolažete za rad kod kuće mali skromni kutak, ono što vam je neophodno po pitanju njega jeste da odiše stilom i kreativnošću. Jasne linije, udobnost i inspirativni detalji u okruženju važni su kako bi vaša motivacija za radom uvek bila na odgovarajućem nivou. Lepe tapete, umetnička dela kao i boje koje volite mogu vam poslužiti za stvaranje stilske kućne kancelarije.

SOBNE BILJKE

Sobno drveće i biljke nastaviće da budu prisutni u savremenim domovima, kao mali podsetnik na svakodnevnoj osnovi, koliko je priroda važna. One ne samo da vazduh u prostorijama u kojima boravimo čine svežijim i čistijim, već i naš um čiste od negativnih i opterećujućih misli. Čak i ako niste vrsni u gajenju sobnih biljaka, ima toliko mnogo vrsta koje gotovo da ne zahtevaju nikako održavanje, da vam je zapravo potrebno samo malo volje da ih uvedete u svoj svet.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Foto: Pinterest

Povezane teme