Tople & nesvakidašnje drvene površine upotpunjuju izgled svakog enterijera

Danas vas upoznajemo sa drvenim površinama koje su dovoljno tople, prirodne i ekskluzivne da mogu upotpuniti izgled gotovo svakog enterijera...

Da budemo precizniji, radi se o drvenim površinama koje su, kako i sam proizvođač kaže, kontaminirane elementima od laminamskog kamena što je kombinacija koja fantastično oslikava lepotu unutrašnjosti i spoljašnjosti u jednoj tački preseka. Upravo kroz savršen spoj ova dva materijala italijanski proizvođač parketa Cora eliminiše granicu između eksterijera i enterijera, te podstiče glatki, gotovo nevidljivi prelaz sa klasičnog drvenog poda na pod od keramike.

Ovakvi “zahvati” su idealni za sve one delove doma gde je drvetu potrebno više nege, odnosno prostorije gde kamena keramika može izraziti svoju veću otpornost i izdržljivost. Primera radi, to su zone između dnevnog boravka i kuhinje, kao i delovi između spavaćih soba i kupatila.

Njihov rafiniran dizajn inspirisan je prirodnim ukrasnim šarama koje poprimaju različite oblike i tonove, dok vijugavi oblici drvenih panela i umeci od kamena podsećaju na kretanje morskih talasa kao i peščane dine oblikovane naletima vetra u pustinji.

Ne smemo zaboraviti da pomenemo da je sve ove kombinacije omogućio upravo hrast, i to u četiri tople braon završne obrade, kao i teksture od kamena koje više podsećaju na spoj kamena i mermera. Proizvođač je inače genijalno rešio problem razlike u debljini između ova dva materijala – slojevi tvrdog drveta i tanki slojevi kamena zalepljeni su na istu vrstu nosača. Na taj način se i drvene i kamene ploče zajedno spajaju eliminišući tipičnu liniju proizvodnje.

Izvor: coraparquet.it

Povezane teme