Tepisi k'o sa modne piste obložene dugom matiranih boja

Kladimo se da niste mogli ni da zamislite koliko cool može izgledati tepih u obliku duge matiranih boja, zar ne?

Sigurni smo da je samo dizajner Marco de Vincenzo bio ubeđen u ekskluzivnost svog projekta. Za sebe kaže kako je oduvek bio fasciniran koncem kao slikom samog života, kao i činom tkanja koje je za njega predstavljalo metaforu sudbine. Zato je saradnju sa kompanijom CC Tapis, vodećim italijanskim proizvođačem tepiha, od samog starta shvatio krajnje ozbiljno.

Tako je i nastao projekat čiji je temelj bilo istraživanje i stvaranje nečeg kompletno novog. Umesto tibetanske tehnike ručnih čvorova po kojoj je inače proizvođač bio prepoznatljiv, izabrana je tehnika izrade ručnog razboja koja poreklo vodi iz Indije. Ovakav tip proizvodnje omogućio je ne samo velike proizvodne serije već i stvaranje zanatskih detalja na koje su kupci CC Tapis-a odavno navikli.

Da stvar bude još interesantnija, proizvođač je rešio da u tepihe ubaci i svoj ikonični lurek tekstil – materijal koji se vrlo retko koristi u svetu izrade ćilima, te je samim tim i potpuno stran tradicionalnim indijskim tkačima.

Tako je jedan eksperiment, podržan i od strane samog dizajnera, izrodio tepihe u obliku duge matiranih boja. U jednom ovakvom tepihu vidi se najdirektnija moguća veza između materije i beskonačnih mogućnosti transformacije.

Što je najvažnije, ovaj tepih vam poručuje da glavu slobodno držite u oblacima, ali zato noge – uvek čvrsto na (što lepšoj) zemlji!

Izvor: archiproducts

Povezane teme