Stilski kamini od bele cigle i kamena za vaš dom

Imati kamin u svom domu predstavlja istinski luksuz.

Ne u smislu toga što je on preterano velika investicija već što za njega često u malim stanovima nema dovoljno mesta. Kamini su oni koji jednom domu donose preko potrebnu toplinu i prijatnost. Ovo se posebno odnosi na periode jeseni i zime, kada prvi hladni dani znaju da nas nateraju da ne poželimo da se izvučemo ispod pokrivača. Ako imate sreću da u svom domu imate kamin, možda ga ove sezone možete učiniti privlačnijim. Postoji mnogo načina na koje to možete postići, a farbanje cigala ili kamena od kojih je načinjen u belo je jedan od najatraktivnijih.

KAMIN SA BELIM KAMENOM

Ukoliko je vašem dnevnom boravku potrebno osveženje, prefarbavanje kamena koji okružuje vaš kamin u belo, bilo da je u pitanju prirodni ili veštački učiniće da on izgleda fantastično. Gruba tekstura prirodnog kamena će vidno omekšati, a veštački kamen će dobiti još elegantniji izgled. Ako želite da celu priču nadogradite dodajte prostoru iznad kamina drvenu dasku koja će zaokružiti – prirodan izgled stvari u vašoj dnevnoj sobi. Ovakav kamin savršeno će odgovarati brojnim stilovima uređenja od modernog preko minimalističkog do skandinavskog i vintage.

KAMIN SA BELOM OPEKOM

Ako ste se zasitili pogleda na vašu crvenu ciglu odnosno opeku oko kamina, idealan način da uz malo truda promenite ukupan utisak u vašem dnevnom boravku jeste da posegnete za kantom bele boje. Farbanje cigle u belu boju učiniće da ona poprimi mek i šik izgled, zbog čega će ujedno vaš prostor delovati prostranije i svežije. Takođe možete da istaknete stil koji preferirate nadogradnjom u vidu drvene ili gipsane grede iznad kamina, bilo da je u pitanju radni ili samo ukrasni kamin.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme