Specijalno dizajnirane roletne koje “hvataju” sunčeve zrake

VELUX je nastavio saradnju sa sjajnim dizajnerskim parom Scholten&Baijings koji su odgovorni za kreiranje specijalnih rimskih roletni.

Dugi, sunčani letnji dani nam se približavaju , a sa promenom sezona uvek se jave nove ideje kako preurediti enterijer svog doma. Krovni prozori su idealni za osvetljavanje prostora na poslednjim spratovima i potkrovljima, pretvarajući mračne tavane u zdrava mesta za život.

Proleće je idealno vreme za razmišljanje kako postavljanjem posebno dizajniranih roletni možete ,,uhvatiti'' najviše svetlosti i najbolje zrake sunca, koje god da je godišnje doba.

Kompanija VELUX je nastavila saradnju sa svetski renomiranim dizajnerskim parom iz Holandije Scholten&Baijings koji su kreirali 6 izuzetno originalnih desena rimskih roletni za krovne prozore. Radeći sa brojnim svetskim proizvođačima, ovi dizajneri su se izuzetno istakli u industrijskom dizajnu svojim talentom da kombinuju svetlost i igre svetlosti kroz svoje radove. Ovo čini osnovu VELUX kolekcije boja, rimskih roletni koje su savršene za dekoraciju domova u potkrovlju.

Specijalne rimske roletne mogu da se postave u bilo koju poziciju na krovnom prozoru – na vrhu, po sredini ili u samom dnu krovnog prozora. Platna rimskih roletni se mogu lako menjati dajući time priliku onima koji žele promenom detalja da često osvežavaju prostor, a na raspolaganju su zaista atraktivni deseni i boje.

SVAKA ROLETNA JE JEDINSTVENA

Šta to čini ove rimske roletne tako posebnim? Jednostavno, one upijaju svetlost koja dolazi kroz krovne prozore i prelivaju je u jedinstven dizajn. Svako platno Sholten&Baijins rimskih roletni se pojedinačno kroji. To znači da je svaka roletna unikatna, ne postoje dve roletne sa istom kombinacijom boja. Takođe, deseni na različite načine upijaju svetlost reflektujući je na zidove potkrovlja, pretvarajući tako dizajn u prirodno umetničko delo. Ovaj holandski par dizajnera je za inspiraciju imao promene svetlosti u toku dana, tako da su ove roletne tako i dobile ime:

6 a.m. - nadahnute svetlošću svitanja i buđenja dana,

12.a.m. - reflektuju jaku, intenzivnu podnevnu svetlost i

9 p.m. - inspirisane sutonom i svetlošću smiraja dana.

  • 6 a.m.

  • 12 a.m.

  • 9 p.m.

blokira svetlost, materijal koji prigušuje svetlost

  • 6 a.m.

  • 12 a.m.

  • 9 p.m.

reguliše svetlost, proziran materijal

 

blokira svetlost, materijal koji prigušuje svetlost

reguliše svetlost, proziran materijal

 

Kolekcija boja rimskih roletni je insirisana senkama i bojama koje sunčeva svetlost reflektuje na objekte na zemlji tokom dana. Kako se menjaju boje neba pod uticajem Sunca u različita doba dana, tako i ove roletne odražavaju te promene. Različitim pozicioniranjem možete te prirodne promene preneti u svoj dom u potkrovlju.

INSPIRISANO SVETLOŠĆU OD SUMRAKA DO SVITANJA

Preporučuje se za tip prostorije:

Moderan grafički dizajn u 6 zadivljujućih boja

Dostupne od materijala koji prigušuju svetlost i koji su prozirni

Sve roletne su jedinstvene

Materijali koje možete da menjate za beskrajnu fleksibilnost u stilizovanju

Fleksibilno pozicioniranje u bilo kom položaju

Ugrađuje se za nekoliko minuta sa jedinstvenim sistemom Pick&Click!™

Pogledajte kako roletna funkcioniše

OPCIJE ZA UPRAVLJANJE

Ručno

Rimske roletne sa ručnim upravljanjem se veoma lako koriste. Roletna klizi po unutrašnjim šinama obezbeđujući glatko upravljanje i pozicioniranje u bilo kom položaju. Nije pričvršćena ni u dnu ni pri vrhu prozora što omogućuje podešavanje roletne od vrha nadole kao i odozdo nagore. Jednostavno upotrebite kontrolnu ručku u dnu ili na vrhu roletne da je podižete i spuštate kako vam odgovara.

Da biste olakšali upravljanje roletne sa ručnim upravljanjem pomoću kontrolne ručke, možete da kupite i šipke i produžetke za šipke.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Dekor

Povezane teme