Savremeni kamini koji će uneti udobnost u vaš dom

Postoji mnogo načina na koje možete dekorisati vaš dom.

Od atraktivne boje na zidu, preko stilskih komada nameštaja, do sitnih dekorativnih elemenata poput vaza, svećnjaka i ogledala. Ali ako tražite elegantan detalj koji će osim dekora uneti i dozu stila i udobnosti u vaš dom, ne treba da tražite dalje od – savremenih kamina. Ne postoji ništa što jedan životni prostor može učiniti prijatnijim od prisustva kamina u njemu. A budući da jesen laganim korakom ispraćamo i približavamo se zimskim danima, detalj u vidu savremenog kamina je itekako poželjan. Sakupili smo za vas ovom prilikom neke od najzamiljivijih vrsta kamina kojima možete poželeti dobrodošlicu u svom domu.

DVOSTRANI KAMINI

Dvostrani kamini su oni koji svoju toplotu i lepotu ne poklanjaju samo jednoj prostoriji, već su strateški postavljeni da zagrevaju dve pa čak i tri prostorije. Ovakvi kamini se najčešće koriste za podelu odnosno povezivanje prostorija kao što su dnevna soba, kuhinja i trpezarija. Koncepti otvorenog plana su idealni za postavku dvostranih kamina, a njihov dizajn je prisutan u širem rasponu stilova. To mogu biti kamini od cigala, kamena, metala, betona ili oplemenjeni pločicama.

MINIMALISTIČKI UGRAĐENI KAMINI

Ako vam se dopada ideja o postavci kamina u dnevnoj sobi ali ne želite da se on posebno izdvaja u prostoru, mogli biste da potražite neku varijantu minimalističkih ugrađenih kamina. Oni deluju vrlo elegantno i nenametljivo u prostoru. Bez suvišnih dodataka sa fokusom samo na vatri u srednjem delu, ovakvi kamini zaista mogu da ispune savremen dom kojim vlada perfekcija preko potrebnom toplinom. Oni zapravo deluju poput umetničkih dela u prostoru i prosto opčinjavaju posmatrača rasplamsalim plamenom.

ZASTAKLJENI KAMINI

Ogroman trend u poslednje vreme predstavljaju kamini u staklu. Dvostrani ili ugradni sasvim je svejedno dokle god transparentnost dolazi u prvi plan. Posebno su atraktivne varijante postavke staklenih kućišta na sredini sobe, poput ognjišta.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme