Šarmantni dizajn shabby chic dnevnih soba

Inspirativan koliko samo može da bude, shabby chic dekor pretvara jednostavan prostor u zadivljujući.

Svojim otrcanim i drhtavim dizajnom daje prefinjenu i šarmantnu notu enterijeru, čineći pri tom da zaista uživate u njemu. Danas vam sa zadovoljstvom predstavljamo najlepše dnevne sobe oplemenjene u shabby chic stilu. Ispunjene elegancijom, dozom glamura i neverovatnom lepotom, navešće vas da se na prvi i svaki sledeći put zaljubite u njih.

Ako ste u potrazi za stilom koji bi mogli primeniti pri dekoru vaše dnevne sobe možda je upravo shabby chic stil savršen izbor za vas. Ono od čega treba da krenete su zidovi prekrečeni u belo. Ova nežna osnova biće savršena podloga za isticanje otrcanog dekora koji će se protezati kroz vašu dnevnu sobu. Ako je bela boja suviše sterilna za vas, dodajte sporadično i neku pastelnu nijansu koja će malo ublažiti hladnoću.

Upotreba tapeta sa nežnim cvetnim otiskom takođe može da bude dobra ideja. Njih možete iskoristiti da naglasite određeni zid u prostru. Za dekor vaše shabby chic dnevne sobe trebaće vam neki stari nameštaj koji uz malo bele boje možete osvežiti i poželeti mu dobrodošlicu u svom domu. Druga opcija, koja će vas malo više koštati je korišćenje prefinjenog vintage nameštaja sa blagim rustičnim osećajem.

Šarmantni dodiri poput dekorativnih jastuka, svećnjaka, kamina, kristalnih lustera, ogledala i umetničkih slika pomoći će vam da stvorite izvanredan ambijent. Pleteni i tkani elementi, kao i veštačko krzno takođe su poželjni u ovoj priči.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme