Rustične šik dekoracije od stabljika i klipova kukuruza

Kada jesen nastupi čini se da je svaki pedalj prostora u kom se svakodnevno boravi kao stvoren za dekorisanje i ulepšavanje.

Naša današnja tema vodi nas do polja kukuruza na kojima ćemo pronaći materijal za naše rustične dekoracije. U pitanju su pogađate stabljike i klipovi kukuruza, koje nam jesen nesebično daruje, a na nama je da ih uvrstimo u vid dekora svog doma i njegovog okruženja. Ako želite da istaknete rustičan osećaj koji se proteže kroz vaš dom, kukuruz je kao stvoren za to.

SPOLJNI DEKOR

Stabljike kukuruza u najvećem broju slučajeva se koriste za ukrašavanje spoljašnjih delova kuće, terasa, tremova, ulaznih vrata. Njima možete okružiti ili paralelno istaći vaša vrata, ali ih i iskoristiti za pozadinu nekog manjeg dekora. Od ovih stabljika možete napraviti vence za vrata, a njih ukrasiti jabukama, bundevama i drugim plodovima jeseni. Ako želite da zaista date upečatljiv izgled vašem spoljašnjem dekoru, možete izraditi i malo strašilo.

DEKOR ENTERIJERA

U unutrašnjem prostoru češće se koristi plod kukuruza nego sama stabljika. Međutim ako se ne plašite mestimičnog nereda i volite rustičan šik izgled, svakako da možete uvesti u vaš dom i poneki mali snop kukuruznih stabljika. Od kukuruznih ljuski možete napraviti vrlo upečaljiv venac, koji možete okačiti iznad kamina, ili sa unutrašnje strane prozora. Vrlo kreativan svećnjak možete da napravite vezujući oko staklene vaze sa svećom klipove kukuruza i lišće. Takođe šišarke, kestenje, lešnici i žirevi mogu da posluže kao detalji koji će vaše dekoracije od kukuruza učiniti unikatnim. Bilo da volite minimalističke dekore ili detaljnije varijante sa pregrštom sitnica, u našoj galeriji ćete sigurno pronaći svoju inspiraciju.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

 

Povezane teme