Predivne vintage božićne dekoracije

Nešto malo više od mesec dana ostalo je do novogodišnjih i božićnih praznika.

Ako ste ljubitelj praznične čarolije, onda sigurno tradicionalno unazad iz godine u godinu dekorišete svoj dom pregrštom ukrasa i lampica. Međutim identična dekoracija svake godine, zna da bude pomalo monotona. Ako ste rešili da malo promenite pristup ukrašavanja vašeg doma predlaženo vam – očaravajući vintage dekor.

Šarmantan i vrlo prijatan, vintage dekor popuno će promeniti utisak koji na vaše najmilije ostavlja vaš dom. On može biti prezentovan uz dodir rustičnog stila, farmhouse pa čak i shabby chic varijante, u zavisnosti od toga šta se vama lično najviše dopada. Ovom prilikom sakupili smo za vas na jednom mestu pregršt ideja za dekoraciju vašeg doma u vintage stilu.

VINTAGE NOVOGODIŠNJE JELKE

Novogodišnja jelka je glavni detalj u prostoru kada je praznični dekor u pitanju. Samim tim od nje bi trebalo da započnete vašu vintage avanturu ukrašavanja. Započnite sa upotrebom starinskih ukrasa u vidu kućica, konja, minijaturnih Deda Mrazova, a potom pređite na vence od perli, bisera i školjki. Takođe karikane ukrasne trake mogu doprineti tome da vaša jelka deluje više – vintage. Vrlo privlačna je i varijanta jelke na sankama, umesto klasičnog postolja sa vrlo malo ukrasa.

VINTAGE BOŽIĆNI DEKOR

Šta vam je potrebno? Jednostavan prikaz za sredinu stola napravljen od metalne ili keramičke posude sa starinskim ukrasima. Detalji poput figurica sneška i Deda Mraza, mogu poslužiti kao savršen dekorativni momenat iznad kamina ili na konzolnom stolu. Veštačko zelenilo i čarape za poklone su svakako poželjni detalji.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme