Predivne shabby chic sobe za najmlađe

Kada posmatrate prostore u shabby chic stilu ne možete a da ne pomislite kako bi dečija soba divno izgledala uređena na ovaj način.

Posebno ako je u pitanju soba za malu princezu, ili dve. Svakako ovaj stil se može oblikovati i u polno – neutralnoj varijanti ili kreirati kao soba namenjena dečacima. Shabby chic stil je svoju popularnost stekao zahvaljujući mekoći i nežnosti koje uvodi u savremene domove. Prepun ružičastih, puderastih i pastelnih boja, on jednostavan prostor pretvara u inspirativan. Ako ste u potrazi za savršenim stilom u kom možete urediti sobu za vaše najmlađe, shabby chic stil vam je naša srdačna preporuka.

ODAKLE POČETI?

Prvo što će vam trebati je vintage ili otrcani nameštaj, koji možete i sami stvoriti uz dodatak bele boje. Pored toga baldahin je gotovo neizostavan za stvaranje vrlo izraženog shabby chic utiska. Ormarići za garderobu sa starinskim efektom, otvorene police, udobne fotelje sa presvlakama na kojima su volani i svakako cvetne zavese.

Detalji u vidu kristalnih lustera su opcioni jer je ipak u pitanju dečija soba, ali neke zgodne lampe tog stila svakako da mogu da posluže. Tapete sa cvetnim uzorkom, posteljima i prekrivači za krevet sa istim dezenom, kao i meki tepisi ispred kreveta su detalji na koje ne smete da zaboravite. Dečiji i kreveci za bebe metalnih okvira su autentičan prikaz shabby chic stila, a fantastično će izgledati u neutralno okrečenoj sobi u pastalno plavoj ili roze varijanti.

Ako je reč o malo starijim klincezama koje treba da borave u ovakvoj sobi, svakako u nju postavite i komodu sa ogledalom zanimljivig vintage rama.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme