Impresivne spavaće sobe u plavim tonovima

Plava boja je savršen izbor za stvaranje harmoničnog okruženja.

Savršeno pristaje svakom prostoru, od dečije, preko dnevne, pa sve do spavaće sobe. Ako ste u potrazi sa nijansom koju je lako uklopiti u sve vrste modernih stilova, ne tražite dalje od palete plavih boja. Tako smirujuća i opuštajuća, plava boja može biti i akcentna.

Povešćemo vas danas u posetu najlepše dekorisanim spavaćim sobama u plavom tonu. Možda baš neka od njih bude nadahnuće za vaš sledeći makeover prostora u kom se budite.

Nepravedno rezervisana za kupatilski prostor, plava je zapravo vrlo svestrana boja. Ona ne donosi prostoru nužno ni obalni stil, već može biti savršena dopuna eklektičnom uređenju, minimalističkom, skandinavskom, pa čak i glam dizajnu.

Preporučljivo je da u ovakvom jednom prostoru koji je predviđen za odmor i užitak koristite minimum dve nijanse, i da se poslužite teksturom kako biste stvorili zanimljiv izgled. Svetle i pastelne boje čine prostor prozračnijim, dok tamnije plave donose prefinjen i šik dodir prostoru.

Plava boja se lepo slaže sa neutralnim tonovima, kao i sa ljubičastim i ružičastim nijansama. Zlatni i srebrni efekti u ovakvom jednom prostoru su svakako poželjni, jer mu daju sofisticiran izgled.

Najjednostavniji način za upotrebu ove boje je bojenje zidova, dok za njim sledi posteljina u plavim nijansama, plavi jastuci, zavese i tepisi. Akcentni plavi zid je efektniji od kompletno plave sobe, a njegovu izražajnost možete upotpuniti nekim dekorativnim elementima iste nijanse.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme