Oživite svoje predsoblje: inspirativne ideje za prolećnu dekoraciju

Proleće nam je stiglo, donelo svežinu i jednu sasvim novu energiju...

Vreme je da se i mi uskladimo sa tom energijom i prionemo na dekoraciju svog doma. A odakle početi? Pa, s obzirom na to da je predsoblje prostor koji drugim ljudima pomaže da odmah stvore neku sliku (prijatnu ili ne) o ostatku našeg doma, dobro bi bilo da se najpre pobrinemo za njega i uredimo ga sa stilom.

Sve ove savete i ideje dobro razmotrite, a zatim ih prilagodite svojim ličnim preferencijama i stilu kako biste stvorili predsoblje koje je i funkcionalno, i estetski privlačno, i naravno - koje će savršeno ispratiti sve trendove u dekoraciji enterijera koji su na snazi tokom ove sezone.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jen (@jenhome51)

PRIRODNI MATERIJALI

Uključite prirodne elemente kao što su drvo, kamen ili biljke kako biste uneli osvežavajući osećaj prirode u prostoriju. Drveni držači za ključeve ili kamenčići kao dekorativni detalji mogu dodati prirodnu toplinu vašem predsoblju. Ili uzmite ideju sa slike - mali drveni stočić u sebi krije dovoljno mesta za smeštaj pletenih korpi, dok se na njemu nalazi efektna vaza sa cvećem - najbolja kombinacija prirode i dobrog stila.

NEKA BUDE SVETLO I PROZRAČNO

Koristite svetle boje na zidovima kako biste vizuelno povećali prostor i stvorili osećaj prozračnosti. Ogledala su odličan dodatak koji će reflektovati svetlost i dodatno otvoriti prostor. Naš predlog, a i predlog većine dizajnera, jeste da u svom predsoblju radije koristite jedno ovakvo okruglo ogledalo sa što manjim ramom kako biste stvorili iluziju većeg prostora.

MINIMALISTIČKI DIZAJN

Odlučite se za minimalistički nameštaj i dekor koji će doprineti jednostavnom, ali elegantnom izgledu vašeg predsoblja. Manji komadi nameštaja poput jednostavnih stolova, klupa, polica za cipele ili pletenih korpi mogu efikasno iskoristiti prostor. Jedino što ne smete zaboraviti: vaza sa prolećnim cvetovima!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ariel okin (@arielokin)

SEZONSKI DETALJI

Dodajte sezonske akcente poput jarkih cvetnih aranžmana, prolećnih mirisnih sveća ili prolećnih tapeta sa cvetnim motivima kako biste uneli svežinu u prostoriju. Jastučići sa prolećnim motivima ili lagane tkanine sa cvetnim dezenima mogu uneti prolećni duh u prostoriju.

POVEŽITE PREDSOBLJE SA OSTATKOM DOMA

Ukoliko je vaše predsoblje zaista malo, i vodi odmah u dnevnu sobu ili neku drugu prostoriju - evo super predloga! Neka jedan slobodan zid bude rezervisan za zid galerije, gde ćete okačiti svoje omiljene fotografije ili slike, a neka se u nastavku zida nađe samo jedna lepa klupa. Umesto da svoje predsoblje zatrpate nameštajem za obuću, ovaj trik će doneti dodatnu prozračnost a istovremeno učiniti predsoblje logičnim nastavkom ostatka doma.

FOKUSNA TAČKA ZA "WOW" EFEKAT

Uostalom, pogledajte i sami kako ovo dobro izgleda! Iako se radi o klasičnom komadu nameštaja koji je dekorisan knjigama i vazom sa cvećem, ono što privlači najviše pažnje jeste strateški postavljena (i mudro odabrana, moramo priznati!) slika koja je okačena iznad komode. Verujemo da svako ko zakorači u ovo predoblje uvek dobro zagleda sliku mlade dame koja uživa u morskim aktivnostima, jer - na kraju krajeva, to i jeste poenta fokusnih tački.

Povezane teme

08.05.2024 Dekor

Boje koje najbolje idu uz svetlo plavu u enterijeru

Svetlo plava boja, sa svojim umirujućim i osvežavajućim karakteristikama, često je izbor mnogih, ali pronaći prave nijanse koje će je istaći bez narušavanja njenog suptilnog šarma...

05.05.2024 Dekor

Pitali smo AI kako bi izgledala uskršnja dekoracija doma u Srbiji, a ovo su najbolji predlozi

Kao i svugde u svetu, tako je i kod nas proslava Uskrsa vreme kada domovi postaju oaze boja, mirisa i ukusa, dok se porodice okupljaju kako bi proslavile obnovu života i radost vas...

04.05.2024 Dekor

Upečatljiv viseći uskršnji venac: savršen način za prazničnu dekoraciju doma

Oplemenite svoj prostor ovog proleća uz jednostavan i šarmantan uradi sam projekat - viseći uskršnji venac

02.05.2024 Dekor

Uskršnja dekoracija u 5 koraka!

Kada su u pitanju ideje za uskršnje ukrašavanje, nema pogrešnog pristupa. Praznik možete proslaviti kroz cveće, prikaz omiljenih kolača i peciva, ali i zabavne uradi - sam ideje ko...

30.04.2024 Dekor

Ovog proleća priuštite sebi glamuroznu Uskršnju atmosferu

Proleće i Uskrs su tako dobra kombinacija, a uz par naših saveta glamurozna atmosfera u vašem domu je zagarantovana.

28.04.2024 Dekor

U susret Uskrsu: dekorišite vaš dom u klasičnoj beloj paleti

Bela izražava eleganciju, jednostavnost i čistoću, pa je idealna za stvaranje mirne i privlačne atmosfere u svakom prostoru.

26.04.2024 Dekor

Kako tapete menjaju dizajn spavaće sobe

Predstavljamo vam petnaest primera kako tapete mogu promeniti ambijent u jednoj spavaćoj sobi, koje će vam možda dati inspiraciju za vaš novi projekat redizajna.

25.04.2024 Dekor

Uskršnji dekor u zadnji čas – saveti za brzu prazničnu atmosferu

Uvek postoji par brzinskih trikova koji vam mogu pomoći kada je ukrašavanje životnog prostora u pitanju.

24.04.2024 Dekor

Kako kreativno obojiti jaja za Uskrs

Danas na tržištu postoji bezbroj jestivih boja za ukrašavanje jaja, pa tako farbanje jaja postaje prava umetnost i neretko vam je žao da na dan Uskrsa, isto razbijete i uništite so...

22.04.2024 Dekor

Prolećna čarolija u predsoblju: uskršnje uređenje za topli doček gostiju

Hodnik i predsoblje su prve tačke susreta sa prazničnom čarolijom. Upravo tu, na pragu našeg doma, stvaraju se neodoljivi prostori koji pozdravljaju goste s osećajem topline i rado...

19.04.2024 Dekor

Najlepše uskršnje dekoracije stola

Stiže nam Uskrs, a sa njim i nove ideje za dekoraciju trpezarijskog stola. Kako bismo što lepše proslavili ovaj poseban trenutak, dekoracija stola postaje ključni element koji doda...