Neodoljive vinil tapete u svim bojama i dezenima: savršen način da osvežite svoj dom

Vinil tapete su odličan izbor za dekoraciju doma jer su prilagodljive, izdržljive i dolaze u različitim dezenima i bojama...

Tapete više nisu sinonim samo za opremanje dnevnih, spavaćih soba i hodnika. S pravom možemo reći da su one evoluirale i postale glavne komponente i u takozvanim “vlažnim” delovima doma, kao što su kuhinja i kupatilo.

Moramo priznati da nam posebno primamljivo zvuči ova prva opcija, s obzirom da je kuhinja mesto gde se očekuje puno nereda, prskanja i prosipanja prilikom spremanja i serviranja hrane, a ko to može bolje izdržati od vinil tapeta?

Vinilne zidne obloge su otpornije na masnoću i vlagu od tradicionalnih tapeta, što je koristan dodatak koji može da izdrži sve nepredviđene situacije koje se svakodnevno dešavaju u kuhinji. Neke vinilne tapete se čak mogu oprati, dok se druge mogu samo prebrisati vlažnom krpom ili blagim sredstvom za čišćenje i biti kao nove.

Šta tačno čini vinil tako čvrstim? Takođe poznat kao polivinil hlorid ili PVC, ovaj sintetički materijal je zapravo plastični polimer koji je projektovan s namerom da bude čvrst i izdržljiv.

Postoje razlilite vrste vinil tapeta. Primera radi, uvek se možete odlučiti za tapete obložene vinilom koje imaju papirnu podlogu, ili one obložene akrilnim vinilom ili polivinil hloridom - barijerom koja štiti papir od oštećenja vodom. Vinilne tapete na bazi tkanine su komercijalne i ne mogu se pocepati, dok je čvrsti vinil vodootporan i može preživeti vlažne uslove.

Vinilne tapete su takođe jeftina i praktična alternativa pločicama pa mogu biti odlična opcija za sve one koji iz nekog razloga ne mogu da koriste pločice, ali ipak žele da nadograde svoju pozadinu bez rizika od oštećenja. Često mogu prikriti manje nepravilnosti na zidu, što ih čini praktičnim izborom ako ne želite ili ne možete raditi dodatne popravke na zidovima pre postavljanja tapeta.

Pored svega navedenog, ove tapete dolaze u milion različitih dezena što, verovatno, predstavlja i najbolji deo ove priče.Tu su i prelepi umetnički dizajni, kao što su cvetni motivi, apstraktna umetnost, grafičke linije, žive boje i neutralni tonovi koji odgovaraju vašem prostoru.

Na kraju, podsećanje: pre nego što se odlučite za određeni dizajn ili vrstu vinil tapeta, preporučujem da pažljivo istražite tržište, proučite recenzije i možda čak zatražite uzorke kako biste se uverili da su tapete u skladu sa vašim preferencijama i potrebama.

Povezane teme

10.02.2024 Dekor

8 najčešćih grešaka u dekoraciji dnevne sobe

Naši stručni saveti vam pomažu da stvorite funkcionalan i estetski privlačan prostor, a naglasak je na pravilnom rasporedu nameštaja, odabiru boja i tekstura, kao i pravilnom balan...

07.02.2024 Dekor

Moderna i elegantna ogledala: savršena za dekorisanje predsoblja

Ogledala su popularni dekorativni elementi koji se uklapaju u bilo koju temu stila i ispunjavaju vaš prostor svetlošću, čineći ga većim i idealnim za male kvadrature.

01.02.2024 Dekor

Saveti za sezonsku dekoraciju doma

Ovaj vid dekoracije je više od puke estetike, jer prvenstveno pomaže da se naš životni prostor prilagodi kako našim svakodnevnim potrebama, tako i ritmu prirode.

29.01.2024 Dekor

Neka ove zime drva za ogrev postanu glavni dekor vašeg doma

Ako pronađete zanimljivo mesto za ogrev u vašem domu - na primer, pored kamina, ono će postati ključna tačka u vašem dizajnu enterijera.

26.01.2024 Dekor

Umetnost korišćenja drveta u savremenoj dekoraciji doma

Sami, ili kombinaciji sa drugim materijalima, drveni dekorativni detalji postaju bezvremensko rešenje za ulepšavanje postora za život.

23.01.2024 Dekor

5 načina za savršenu dekoraciju komode u spavaćoj sobi

Da bismo vam pomogli u dekoraciji ovog nepravedno zapostavljenog kutka u sobi, pripremili smo nekoliko saveta i trikova za ukrašavanje kako bi gornji deo vaše komode izgledao velič...

20.01.2024 Dekor

Prelepi cvetni aranžmani za ukrašavanje vašeg doma

Uređenje doma je prava umetnost, a cvetni aranžmani pružaju izuzetno svestran način da unesete notu romantike i elegancije u vaš prostor.

17.01.2024 Dekor

Vodič za unošenje živopisnih boja u neutralnu dnevnu sobu

Neki ljudi više vole da ovom prostorijom dominira jedna boja, dok drugi vole da vide više boja svuda unaokolo. Šta je uopšte bolji izbor - monohromatski dnevni boravak ili neutraln...

14.01.2024 Dekor

10 elegantnih boja koje se savršeno slažu sa plavom

Postoje mnoge nijanse plave koje su popularne, uključujući tamnoplavu, bebi plavu, nebesko plavu, tirkiznu i kraljevsko plavu. Nijansa koja najbolje funkcioniše zavisiće od osvetlj...

11.01.2024 Dekor

Japandi: savršeno nesavršeni način dekoracije doma

Postoji prirodna povezanost između skandinavskih i japanskih principa dizajna enterijera, od kojih oba vrednuju prirodne materijale i svetlost, jednostavnost, nedostatak nereda, sp...

08.01.2024 Dekor

3 dizajnerska saveta za dekorisanje praznog ugla u spavaćoj sobi

Na svu sreću, postoji mnogo zanimljivih načina za popunjavanje praznih (da ne kažemo dosadnih) uglova u svakoj prostoriji, a spavaće sobe u tome nisu izuzetak.