Neobično privlačne i sveže sivo-žute dnevne sobe

Smela i vesela kombinacija boja svuda je oko nas.

Zalazi u naše spavaće sobe, opisuje naša kupatila i ima je više nego ikad u kuhinjskom prostoru. Pogađate o kojoj je šemi reč, onoj koja podrazumeva vedre žute i elegantne sive tonove. Neobična kombinacija koja deluje vrlo privlačno i inspirativno, kao stvorena je za osveženje jednog usnulog dnevnog boravka. U redovima koji slede donosimo vam pregršt ideja za dekor omiljene prostorije u vašem domu, vašeg dnevnog boravka u bojama koje stvaraju fantastičan prikaz u prostoru.

Siva i žuta boja su kao stvorene za minimalističke dnevne sobe, koje cene jednostavnost. One poput magičnog dodira mogu da unesu interes u ovakve prostore. Takođe izgledaće vrlo privlačno u vintage prostorima, koje će posvetliti i učiniti elegantnijim. Siva predstavlja izvrsnu osnovnu boju za svaku prostoriju, a ako vam deluje previše hladno možete je pomešati sa nekim neutralnim tonovima, pore žutog kolora. Ovakva paleta boja uneće bezvremenski stil u vaš dom.

Siva boja nam dolazi u mnogo nijansi od sasvim svetlih do dramatično tamnih tonova, zahvaljujući kojima po želji možete stvoriti kontrastnu ili vrlo prozračnu i eteričnu dnevnu sobu. Žuti tonovi u celoj priči igraju važnu ulogu, pri čemu mogu da smire sive tonove ili da ih učine istaknutijim u prostoru. Na vama je da odaberete kojoj ćete od ove dve boje dati prednost.

Siva boja je savršen izbor za oplemenjenje zidova, dok će nameštaj i dekor u žutoj boji izgledati vrlo privlačno. Takođe ako želite mirniju dnevnu sobu posegnite za sivim zavesama i tepisima, dok vibrantniji prostor možete da stvorite ako zidove prekrijete žutim tonom, ili odaberete neke akcentne žute elemente.

Zavirite u našu galeriju i otkrijte svet kojim vladaju žuti i sivi tonovi.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme