Najtopliji tonovi i zlatni akcenti krase jesenju kolekciju tepiha

Ukoliko ste se pitali koji su to tepisi u trendu ove jeseni odgovor u najkraćem glasi: topli tonovi, boja rđe & zlatni akcenti su apsolutni hit kada je 2021. godina u pitanju...

To je poslednja vest koja nam dolazi iz Carpet Edition tima, koji je upravo predstavio svoju najnoviju kolekciju tepiha pod nazivom Foliage. Šume u plamenu toplih tonova, spaljena zemlja koju na trenutke prožimaju zlatni akcenti ali i boja rđe, upravo su to nijanse koje preovladavaju čitavom kolekcijom koja neodoljivo podseća na nekakav botanički katalog lišća i jesenjih boja.

Foliage u suštini predstavlja svojevrsnu odu jeseni, a stilizovane konture kolekcije definišu profil tepiha koji je ručno izrađen od novozelandske vune i odlikuje se neverovatno prijatnim efektom. Baš kao i na listovima ukrštenim žilama, srednja linija razdvaja dve različite vrste tekstura od kojih jedna naginje stvaranju baršunastog osećaja, dok druga nudi nešto mekšu konzistenciju. Ovim dizajnom, pored boja, naglašava se neraskidiva veza sa prirodom i to zahvaljujući taktilnom iskustvu – nalik onom koje doživljavamo dodirujući glatke i naborane strane jesenjeg lišća.

Boje tipične za jesen, intenzivne su i očaravajuće a elegantno poređenje toplih crvenih, smeđih, zelenih i žutih tonova samo dodatno izaziva osećaj hodanja po pravom tepihu od lišća u parku ili šumi. Na ovaj način list postaje glavni junak jesenje sezone, a sama kolekcija nam pruža jedinstvenu mogućnost da otkrijemo sve lepote prirode, čak i u nešto hladnijoj i tmurnijoj varijanti.

Izvor: carpetedition.com

Povezane teme