Najbolji načini za dekorisanje boho šik stilom

Boho šik stil je jedan od najpopularnijih danas, a možemo ga videti bukvalno svuda, u kućnom i javnom dekoru, aksesoarima i odeći...

Ukoliko volite ovaj pravac i želite da dodate nekoliko njegovih detalja svom enterijeru ili čak, redizajnirate celokupne površine sa slobodnim duhom u prvom planu, boho šik vam može pružiti marokanski, romski, retro ili sve ove interesantne aranžmane zajedno, a sada vam predstavljamo neke od najboljih ideja koje će vam pomoći da unesete boho šik u svoju  spavaću sobu.

Pleteni detalji

Tkani i pleteni detalji predstavljaju karakteristične boho šik enterijere, a njihovo dodavanje spavaćim sobama donosi lagane mogućnosti stvaranja stila i raspoloženja. Isprobajte tepihe od jute i umetnička dela, opredelite se za dosta korpi - kako radi odlaganja stvari tako i kačenja dekora na zidove. Ukoliko posedujete lampe, izaberite pletene abažure, koji sa lakoćom mogu kreirati željeni stil. Iskoristite sve ove predmete zajedno ili samo neke pojedinačno, a uvidećete da u oba slučaja dobijate idealnu količinu boho stila.

Tekstili

Tekstili su najpopularniji način za dodavanje boho osećaja bilo kom prostoru, jer ne zahtevaju previše investiranja i veoma lako mogu biti promenjeni kada god se za tim ukaže potreba. Boho šik posteljine različitih obrazaca i boho jastučnice, predstavljaju savrešen način za automatsko pretvaranje vašeg kreveta u predivno mesto za spavanje ovog stila. Predivna ćebad marokanskog stila idealno su rešenje za dodavanje šik izgleda. Kada se radi o zavesama, vaš izbor bi trebalo da se zasniva na vedrim i prozračnim belim materijalima, a ukoliko želite nekoliko tepiha, opredelite se za tradicionalno dizajnirane i tkane ili marokanske modele.

Zalenilo u saksijama

Ne postoji boho prostor bez biljaka, iz razloga što je ovaj stil usko povezan sa prirodom. Kako biste izbalansirali svoj boho ambijent i finiširali ga, možda je vreme da unesete zelenilo u saksijama, sukulente ili kaktuse. Dodajte prirodne boho obrasce biljaka ili ih sami nacrtajte kako biste dodali lične detalje. Pored toga, možete uključiti i nekoliko komada odeće ili aksesoara radi jačeg boho osećaja, nalik šeširima, pletenim torbama, sandalama i slično, pojačavajući istovremeno osećaj slobodnog duha, ključne stavke ovog pravca u dizajnu.

N.Đ.

Izvor: DigsDigs

Povezane teme

28.06.2024 Dekor

Savršeni tepisi za spavaće sobe

Pravi tepih može transformisati prostor, dodajući mu teksturu, boju i prijatnost. Bilo da preferirate minimalistički dizajn ili bogate, složene šare, izbor tepiha može značajno uti...

25.06.2024 Dekor

Lak način uvođenja zelene boje u spavaću sobu

Ova esencijalna boja nam donosi pregršt svojih nijansi na dlanu, dajući vam pri tom neverovatno mnogo mogućnosti i slobode da uredite svoj dom.

22.06.2024 Dekor

Luksuzna neutralnost: dekorisanje doma u bojama peska

Neki kažu da su boje peska “nova siva”, neki ih nazivaju “novim neutralnim”, no u svakom slučaju sigurni smo da ne postoji nijedna bolja nijansa za postizanje luksuznog izgleda ent...

19.06.2024 Dekor

Dobre, ali za izbegavanje: ove boje ne koristite u svojoj spavaćoj sobi

Stručnjaci za dekoraciju savetuju da ove boje zaobiđete u svojoj spavaćoj sobi. Ljudsko oko vidi milion različitih boja, ali je potrebno samo nekoliko nijansi da se naš um okrene u...

16.06.2024 Dekor

Dekor u vidu blistavih marokanskih pločica za vaš dom

Ako ste u potrazi za stilskom izrazom koji će enterijer vašeg doma ulepšati i učiniti dopadljivijim, pločice sa marokanskim dezenom su kao stvorene za to.

13.06.2024 Dekor

Umetničke slike kao dekor

Umetničke slike manje ili više poznatih autora, muzejski poster ili replika na zidu, ispuniće prostor vašeg doma stilom, učiniti ga vizuelno zanimljivim, a posmatraču omogućiti nep...

10.06.2024 Dekor

Izbegnite ovih 5 grešaka prilikom dekorisanja spavaće sobe

Naučite kako izbeći najčešće greške prilikom dekorisanja spavaće sobe i stvorite prostor koji je u isto vreme udoban, funkcionalan i estetski privlačan.

07.06.2024 Dekor

5 kreativnih načina za korišćenje vaza u kućnom dekoru

Uz malo kreativnosti, vaze mogu transformisati obične sobe u izvanredne prostore.

04.06.2024 Dekor

Savršene zidne tapete u kupatilima

Zidne tapete u kupatilu se vraćaju u velikom stilu, a zahvaljujući novim trendovima izgledaju drastično drugačije od svih stilova vezanih za prošlost.

01.06.2024 Dekor

Tepih kao zvezda vašeg prostora

Tepisi se koriste u dekoraciji doma već vekovima, a njihova estetika i funkcionalnost uspeva da transformiše čak i najbezličnije prostore u deliću sekunde.

29.05.2024 Dekor

Retro nijanse u kućnom dekoru

Boje koje su obeležene retro etiketom zahtevaju pravi balans i idealnu mešavinu u različitim odnosima i u zavisnosti od toga što želite da postignete u svom enterijeru