Najbolji načini za dekorisanje boho šik stilom

Više slika

Više slika

Boho šik stil je jedan od najpopularnijih danas, a možemo ga videti bukvalno svuda, u kućnom i javnom dekoru, aksesoarima i odeći...

Ukoliko volite ovaj pravac i želite da dodate nekoliko njegovih detalja svom enterijeru ili čak, redizajnirate celokupne površine sa slobodnim duhom u prvom planu, boho šik vam može pružiti marokanski, romski, retro ili sve ove interesantne aranžmane zajedno, a sada vam predstavljamo neke od najboljih ideja koje će vam pomoći da unesete boho šik u svoju  spavaću sobu.

Pleteni detalji

Tkani i pleteni detalji predstavljaju karakteristične boho šik enterijere, a njihovo dodavanje spavaćim sobama donosi lagane mogućnosti stvaranja stila i raspoloženja. Isprobajte tepihe od jute i umetnička dela, opredelite se za dosta korpi - kako radi odlaganja stvari tako i kačenja dekora na zidove. Ukoliko posedujete lampe, izaberite pletene abažure, koji sa lakoćom mogu kreirati željeni stil. Iskoristite sve ove predmete zajedno ili samo neke pojedinačno, a uvidećete da u oba slučaja dobijate idealnu količinu boho stila.

Tekstili

Tekstili su najpopularniji način za dodavanje boho osećaja bilo kom prostoru, jer ne zahtevaju previše investiranja i veoma lako mogu biti promenjeni kada god se za tim ukaže potreba. Boho šik posteljine različitih obrazaca i boho jastučnice, predstavljaju savrešen način za automatsko pretvaranje vašeg kreveta u predivno mesto za spavanje ovog stila. Predivna ćebad marokanskog stila idealno su rešenje za dodavanje šik izgleda. Kada se radi o zavesama, vaš izbor bi trebalo da se zasniva na vedrim i prozračnim belim materijalima, a ukoliko želite nekoliko tepiha, opredelite se za tradicionalno dizajnirane i tkane ili marokanske modele.

Zalenilo u saksijama

Ne postoji boho prostor bez biljaka, iz razloga što je ovaj stil usko povezan sa prirodom. Kako biste izbalansirali svoj boho ambijent i finiširali ga, možda je vreme da unesete zelenilo u saksijama, sukulente ili kaktuse. Dodajte prirodne boho obrasce biljaka ili ih sami nacrtajte kako biste dodali lične detalje. Pored toga, možete uključiti i nekoliko komada odeće ili aksesoara radi jačeg boho osećaja, nalik šeširima, pletenim torbama, sandalama i slično, pojačavajući istovremeno osećaj slobodnog duha, ključne stavke ovog pravca u dizajnu.

N.Đ.

Izvor: DigsDigs

Povezane teme

13.02.2024 Dekor

Otkrijte čaroliju dekoracije doma uz pomoć elegantnih jastučića

Dekorativni jastučići nisu samo mekane podloge za odmor, već i umetnički izraz koji može transformisati prostor i dočarati jedinstvenu priču svakog enterijera.

10.02.2024 Dekor

8 najčešćih grešaka u dekoraciji dnevne sobe

Naši stručni saveti vam pomažu da stvorite funkcionalan i estetski privlačan prostor, a naglasak je na pravilnom rasporedu nameštaja, odabiru boja i tekstura, kao i pravilnom balan...

07.02.2024 Dekor

Moderna i elegantna ogledala: savršena za dekorisanje predsoblja

Ogledala su popularni dekorativni elementi koji se uklapaju u bilo koju temu stila i ispunjavaju vaš prostor svetlošću, čineći ga većim i idealnim za male kvadrature.

04.02.2024 Dekor

Neodoljive vinil tapete u svim bojama i dezenima: savršen način da osvežite svoj dom

Saznajte zašto su vinilne tapete, vinil tapete ili jednostavno tapete od vinila idealna zidna obloga za vaš dom

01.02.2024 Dekor

Saveti za sezonsku dekoraciju doma

Ovaj vid dekoracije je više od puke estetike, jer prvenstveno pomaže da se naš životni prostor prilagodi kako našim svakodnevnim potrebama, tako i ritmu prirode.

29.01.2024 Dekor

Neka ove zime drva za ogrev postanu glavni dekor vašeg doma

Ako pronađete zanimljivo mesto za ogrev u vašem domu - na primer, pored kamina, ono će postati ključna tačka u vašem dizajnu enterijera.

26.01.2024 Dekor

Umetnost korišćenja drveta u savremenoj dekoraciji doma

Sami, ili kombinaciji sa drugim materijalima, drveni dekorativni detalji postaju bezvremensko rešenje za ulepšavanje postora za život.

23.01.2024 Dekor

5 načina za savršenu dekoraciju komode u spavaćoj sobi

Da bismo vam pomogli u dekoraciji ovog nepravedno zapostavljenog kutka u sobi, pripremili smo nekoliko saveta i trikova za ukrašavanje kako bi gornji deo vaše komode izgledao velič...

20.01.2024 Dekor

Prelepi cvetni aranžmani za ukrašavanje vašeg doma

Uređenje doma je prava umetnost, a cvetni aranžmani pružaju izuzetno svestran način da unesete notu romantike i elegancije u vaš prostor.

17.01.2024 Dekor

Vodič za unošenje živopisnih boja u neutralnu dnevnu sobu

Neki ljudi više vole da ovom prostorijom dominira jedna boja, dok drugi vole da vide više boja svuda unaokolo. Šta je uopšte bolji izbor - monohromatski dnevni boravak ili neutraln...

14.01.2024 Dekor

10 elegantnih boja koje se savršeno slažu sa plavom

Postoje mnoge nijanse plave koje su popularne, uključujući tamnoplavu, bebi plavu, nebesko plavu, tirkiznu i kraljevsko plavu. Nijansa koja najbolje funkcioniše zavisiće od osvetlj...