Moderan način upotrebe praznih okvira pri dekoru kuće

Postoji neverovatno mnogo načina na koje možete dekorisati vaš dom.

Od boje na zidovima, preko tekstila do umetnosti. Međutim pojedini detalji su dekor sami po sebi, poput vintage ramova za slike. Zanimljiv okvir u nekoj smeloj boji ili prefarban, samo po sebi predstavlja umetničko delo. A budući da dizajneri enterijera neprestano traže način da probude usnule domove, ovo je još jedan trend kom su se okrenuli ove godine. Prazni okviri predstavljaju fantastično oruđe za dekor domova, pri čemu ne mislimo samo na one kojima vlada vintage, shabby chic ili rustičan stil. Sakupili smo u tom pogledu za vas u našoj galeriji neke od najzanimljivijih ideja za dekor vašeg doma uz pomoć praznih ramova.

PREDNOSTI

Korišćenje praznih okvira je najjednostavnija ideja koja vam je na dohvat ruke zahvaljujući kojoj možete ulepšati svoj dom. Prazni okviri mogu biti postavljeni u neverovatno mnogo kombinacija i na svim zidovima u vašem životnom prostoru. Takođe ne morate da kupujete skupa umetnička dela jer uz malo kreativnosti možete da ih stvorite. Prazan okvir vam daje mogućnost da zidovima u svom domu podarite teksturu bez mnogo truda. Osim toga ako vašim domom vlada minimalizam ne postoji bolji način da unesete dekorativni elemenat u njega od praznih ramova za slike.

PODUDARANJE I NESLAGANJE

Prazni okviri se na zidovim uglavnom predstavljanju u grupi, i gotovo uvek predstavljaju jednu povezanu celinu. Njih povezuje boja, stil oblik, završna obrada ali to nije nužno pravilo kog morate da se držite. Svakako da i uz pomoć potpuno različitih ramova možete da postignete izvanredan efekat. Ako volite eklektične prikaze u prostoru, ramovi koji nemaju nikakvih dodirnih tačaka mogu da budu vaš pun pogodak. Takođe ramovi ne moraju da budu postavljeni na zidu jedan do drugog, jer je vrlo zanimljiva opcija njihovo kačenje jednog preko drugog i na taj način stvaranje trodimenzionalnog umetničkog dela. Prazni ramovi zapravo ne moraju da budu ni potpuno prazni. Oni mogu da umesto slika sadrže neke druge predmete koje želite uokvirene da predstavite.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme