Moderan način dekorisanja ulaznog prostora

Rustičan i vintage stil imaju svojih finesa, ali moderan način dekora je ipak nešto posebno.

U poslednje vreme njegova popularnost je utoliko veća jer su ljudi većinom isprobavajući različite stilove zaključili da moderan način života zahteva moderan način dekora. Prijatan, udoban, skladan i praktičan, upravo takav je moderan dekor. Ove odlike ga čine savršenim za ulazni prostor savremenog doma. A upravo to je naša današnja tema. Pokazaćemo vam kako da uredite ulaz u svoj dom na moderan način.

ŠEMA BOJA I MATERIJALI

Šema boja zavisi pre svega od toga šta se vama lično dopada. A budući da su ulazni prostori obično vrlo mali, preporučljivo je da to budu svetlije nijanse, kako bi prostor delovao prozračnije i izgledao vizuelno veće. Kako biste izbegli monton i sasvim običan dekor, unesite malo teksture uz pomoć drveta, jute, ratana, betona, kamena i metala. Takođe možete ih ostaviti u njihovom izvornom obliku ili ih obojiti u crnu boju, kao i boju zlata ili mesinga.

MODERAN NAMEŠTAJ I DEKOR ZA ULAZNI PROSTOR

Ono što vam je u modernom ulaznom prostoru potrebno je jednostavan nameštaj, sa blagim boho osećajem u sebi. Potražite nešto što se bilo karakteristično za sredinu prošlog veka poput pletenih klupa, kožnih sedišta, drvenih konzola, plutajučih drvenih i metalnih polica, stilskih kredenaca i ormara za cipele koji se uz malo boje mogu prilagoditi vašem ulaznom prostoru. Otomani sa unutrašnjim prostorom za odlaganje, koji se smeštaju ispod konzole ili pletene korpe savršene su kako za dekor tako i za odlaganje najšire palete stvari. Ono na šta ne treba da zaboravite je ogledalo, po mogućstvu okruglo, koje će svojom veličinom jasno prikazati željeni stil koji je prisutan u vašem ulaznom prostoru. Kao vid dekora najbolje će vam poslužiti zelenilo, klasične vaze i savremena umetnost.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme