Moć tepiha

Tepisi i prostirke su funkcionalni i dekorativni element koji prati čovečanstvo već 25 vekova. Tepisi su oblikovali i još uvek odražavaju duh mnogih kultura, epoha, potreba i estetskih tendencija.

Različite GAN tepisi i prostirke, ručno izrađene od prirodnih materijala kao što su vuna, juta, viskoza i pamuk, kombinuju mudrost i pedantnost tradicionalnih tehnika sa savremenom maštom dizajnera sa kojima brend GAN sarađuje.

Pored pružanja topline i funkcionalnosti, GAN prostirke su ključni elementi u definisanju unutrašnjeg uređenja, razdvojaju i povezuju različite prostore.  Ponekad kao apsolutni protagonisti, a ponekad i kao učesnici u dijalogu sa ostalim dekorativnim elementima. Dobar primer ovog dijaloga je projekat portugalskog studija za dizajn enterijera Atelier Ligia Casanova, koji predstavlja kolekcije MANGAS SPACE i TRENZAS, dizajnirane od strane Patricije Urkuiole i GAN tima.

Na vertikalnoj ravni, umetnička dela na zidu privlače našu pažnju, dok su u horizontali, MANGAS SPACE i TRENZAS tepisi, koji svojom toplinom i teksturom, privlače pogled svakog posetioca.

Na Ibici, tipična tradicionalna kuća predstavlja FENIX i CANEVAS tepisi, koje su kreirali Siamak Eagle i Šarlot Lanselot, potvrđuju topao i zanatlijski karakter arhitektonskog predloga u kojem minimalizam i čiste linije koegzistiraju sa tragovima prolaznosti vremena i tradicije. Isto kao i CANEVAS, koji pojačava tradicionalni karakter ukrštenih šavova, i FENIX, koji pokazuje ručno ornamentalni motiv izvezen rukom. Oba tepiha se ističu, baš kao i ova drevna kuća, da poboljšaju lepotu jednostavnosti.

U međuvremenu, predlog madridskog studija Abaton, koristi geometrijski obrazac RODAS ćilima koji stvara vizuelnu igru koja se odnosi na istu strukturu kuće. S druge strane, RODAS prekida neutralnost boja u prostoru, gde su neke note boje senfa.

Tepisi su tradicionalno, centralni ukrasni element enterijera na Bliskom istoku U ovom savremenom stanu u okviru tradicionalnog izraelskog imanja u tel Avivu, MANGAS ORIGINAL, koje je kreirala Patricija Urkuiola i CANEVAS tepisi, Šarlot Lanselot, pružaju, sa jedne strane topline i boje, dok s druge strane, doprinose ponovnom potvrđivanju predloga u kojoj postoje prošlost i sadašnjost.

U svakom od ovih prostora, tepisi imaju drugačiju težinu. Uvek, bez sumnje, oni su element pun značenja, koji nikada  ne prolazi nezapaženo.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Dekor

Povezane teme