Mahovina kao kućni uskršnji dekor

Mahovina je tradicionalni dekorativni element tokom proleća, posebno oko uskršnjih praznika...

Mahovina unosi svež i prirodan osećaj u bilo koji prostor, ujedno je veoma laka za održavanje čak i ako je u prirodnoj formi. Navikli smo da viđamo velike grumene mahovine i topijare, ali oni umeju da budu prilično dosadni i suviše tradicionalni, u slučaju da želite moderan obrt, pokušajte nešto drugačije. Ukoliko se pitate na koji način to možete izvesti, predstavljamo vam nove i sveže ideje za upotrebu mahovine u kućnom dekoru.

Zidovi od mahovine

Ovaj prirodni detalj predstavlja savršenu ideju za dodavanje svežeg osećaja u prostoru i unosi zanosni faktor u prostoriju. Mahovina u kupatilo može uneti prirodan osećaj, u spavaćoj sobi relaksirajuće detalje, u dnevnoj sobi ili ulaznom delu može učiniti prostor dopadljivijim i interesantnijim. Ovakav zid nije komplikovan za održavanje i možete ga osvetleti kako bi privlačio dodatnu pažnju.

Umetnički zidni komadi od mahovine

Umetnička dela od mahovine, uvećana ili ragularnog oblika, predstavljaju sjajnu ideju za sve one koji ne žele da kreiraju celokupne tematske zidove. Ovakva dela mogu biti različitih oblika, pravougaonih, ovalnih, kružnih, kockastih, uramljena ili ne, različitih boja ili jednostavno - zelena. Zidna umetnost od mahovine može biti daleko interesantnija sa paprati, drvenim komadićima, biljkama ili sukulentima. Zidna umetnost od mahovine predstavlja savršenu ideju za bilo koji prostor u kući, od trpezarija, do kupatila i unose svežinu odmah prilikom njenog postavljanja.

Ostale ideje

Neke ideje mogu uključiti tepih od mahovine u kupatilu, što je ujedno i budžetska zamena za zidove prekrivene ovim prirodnim elementima. Terarijumi od mahovine predstavljaju savršenu ideju za svaku sezonu i možete kreirati nekoliko odvažnih, veoma popularnih pejzažnih primeraka. Sat sa mahovinom predstavlja šik ideju za sve koji žele zidnu umetnost sa nešto više funkcionalnosti. Komadi sa mahovinom savršeni su u kutijama za sveće, koje se mogu uklopiti u prolećni ili letnji sto, a ovaj prirodni element će uneti svež i rustičan izgled u svaku priliku.

N.Đ.

Povezane teme