Lepota pastelnog kolora pri dekoru enterijera

Ima neke nedefinisane lepote u pastelnim bojama.

One su nešto između akcentnih i neutralnih tonova. Dovoljno prisutne a opet nenametljive, sa magijom u sebi koja otvara prostor. Pastelni enterijeri uvek izgledaju tako elegantno i privlačno bez mnogo truda. Čini se kao da prelivanje iz jednog u drugi pastelni ton doprinosi tome da zadržavaju pažnju posmatrača, navodeći ga da se divi prizoru koji je pred njim.

Bilo da se u prostoriji koristi samo jedan pastelni ton ili kombinacija dva ili više, efekat je gotovo identičan – šarmantan i prijatan enterijer je slika koju ćete gledati. Kako bismo zagolicali vašu maštu i skrenuli vam pažnju ka dekoru enterijera u pastelnim bojama, koje su ove sezone opšte prisutne na svakom koraku, sakupili smo za vas u našoj galeriji pregršt inspirativnih ideja.

Pastelne boje mogu svoj smisao pronaći u gotovo svim prostorijama jednog savremenog doma. Najlepše se uklapaju u kuhinjskom i trpezarijskom okruženju, ali su takođe vrlo poželjne i kada želite da kreirate lepu dečiju sobicu, ili vrlo opuštajuću spavaću sobu. Nežni plavi, zeleni i pink tonovi koji su među najzastupljenijim otvaraju svaku prostoriju svojim pastelnim prikazom.

Pastelne boje vam dozvoljavaju da sa njima eksperimentišete, mešajući ih sa printovima i zanimljivim materijalima. Jednako dobro prihvataju metal, drvo, kamen, pa čak i mermer i beton, koje ublažavaju svojim prisustvom. Iako se trenutno nalaze na vrhuncu svoje popularnosti, pastelne boje gotovo da nikad i ne izlaze iz mode. Jedino što se menja je njihova kombinacija sa drugim stvarima u enterijeru.

Budite smeli i zamislite svoj život u pastelnom koloru.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

 

Povezane teme