Kreativni načini korišćenja tapeta u savremenom domu

Tapete važe za bezvremenski detalj koji može u velikoj meri promeniti utisak koji ostavlja vaš dom.

Da li vam je ostalo nekoliko listova tapeta nakon renoviranja? Ne bacajte ih, jer upravo zahvaljujući njima možete da dekorišete različite površine u svom domu i učinite ga interesantnijim. Podelićemo danas sa vama načine kreativnog korišćenja tapeta u enterijeru.

TAPETE NA PLAFONU

Plafoni su često nepravedno zanemarene površine u jednom domu. Navikli smo da ih gledamo u njihovom belom izdanju, ali ako želite da ih učinite zanimljivijim tapete su vaše rešenje. Štaviše tapete na plafonu postaju sve aktuelniji trend, koji je primetan ne samo u savremenim domovima, već i u brojnim restoranima, kafićima i hotelima. Ako su vaš izbor tapete na plafonu, nužno je da zidovi zadrže pri tom beli ton kako ne bi došlo do zagušenja prostora, osim ako težite ka dramatičnim prizorima. Tapete na plafonu su odlično rešenje za sve površine, osim za ekstremno male prostrije, koje mogu vizualno još više smanjiti.

KUHINJSKE POZADINE SA TAPETAMA

Kuhinjska pozadina može biti obložena različitim materijalima – od drveta, preko kamena, metala, pločica pa sve do stakla. Međutim tapete su takođe pronašle način da se nađu na ovoj listi. Ovo je vrlo originalan pristup uređenju kuhinje, koji vam može obezbediti njen neponovljiv izgled. Što se uzoraka tiče, među najatraktivnijim su svakako cvetni i botanički.

NAMEŠTAJ UKRAŠEN TAPETAMA

Starim komadima nameštaja u svom domu možete podariti potpuno nov izgled zahvaljujući tapetama. Sve vrste komoda, noćnih ormarića i konzola u predsoblju jednostavno su savršeni komadi za ukrašavanje tapetama. Takođe osim spoljašnjih delova nameštaja, možete ukrasiti tapetama i untrašnjost bifea ili ram ogledala, pa čak i stepenište.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme