Karim Rašid dizajnirao prelepu kolekciju od stakla za Krosno

Karim Rašid je sarađivao sa Krosno brendom kako bi kreirao Sakred, "jednostavnu i bezvremensku" kolekciju cilindričnog i konusnog stakla.

Sakred formira prvu kolekciju u okviru novog pod-brenda proizvođača Krosno, proizvođača Krosno D'sign, koji poziva "najpoznatije kreatore globalnog dizajna" da razviju staklene predmete u njihovom karakterističnom stilu.

Rašidovi dizajni slave "čistu geometriju cilindra i konusa", kombinujući oblike na različite načine kako bi seriju svakodnevnih objekata pretvorili u ukrase. "Verujem u jednostavnost, a pogotovo u funkcionalne demokratske predmete svakodnevnog života", objasnio je Rašid, prvi suradnik Krosno D'sign.

"Moja prva kolekcija je geometrijska i čvrsta, vrlo funkcionalna, ali sa osetljivošću na ravnotežu, proporciju i boju."

Sakred sadrži set čaša za piće, uključujući i one posebno za vino, šampanjac i koktele. Tu je i bokal, dve posude različite veličine i vaze, kao i svećnjak i poslužavnik s poklopcem.

Funkcionalnost je bila prioritet Rašida pri dizajniranju kolekcije, a upotpunjeni su njegovim zaštitnim znakom živih boja - napravljenih od mešavine zelenog, žutog, plavog, ružičastog i ljubičastog stakla.

N.V.T.

Izvor Dezeen

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Dekor

Povezane teme