Kako da ušuškate enterijer za zimu

Ušuškajte svoj dom za zimu koja dolazi...

Vreme nam definitivno ukazuje da dolazi zima. Razlog više da se za period hibernacije dobro spremite i organizujete! Ušuškajte svoj dnevni boravak i napravite takvu atmosferu da ne poželite da promolite nos napolje a niske temperature i zimsko sivilo neće vam moći ništa. Mi vam predlažemo kako da napravite pravo porodično gnezdo od vašeg dnevnog boravka, mesto koje će biti utočište za sve vaše prijatelje i porodicu.

Prekrivači i jastuci

Predlažemo da prebacite ležerno nekoliko prekrivača na vaše trosede, dvosede ili fotelje. Prvo što će izgledati lepo, a još jedan razlog je to što će svaki vaš gost moći da se obmota pletivom i uz topli napitak uživa u zimskoj idili. Baš kao što se i zimi slojevito oblačite i vaš nameštaj zaslužuje slojevitost. Koristite prekrivače od mohera i izgledaće kao da ste se prekrili omiljenim džemperom. Dodajte jastuke. Oni podižu atmosferu i povećavaju udobnost. Možete dodati malo Afrike tokom zime, tako što ćete upotrebiti animal printove ili krzno za jastuke i prekrivače. Uglavnom, mekani udobni jastuci kod svakog gosta treba da izazovu efekat „želim da uronim u njih“

Tepisi ili prostirke

Da pojačate toplotu, tokom zimskih dana obavezno dodajte svom dnevnom boravku i aksesoare. U vidu mekanog tepiha ili neke cozy prostirke koja će pratiti već postojeći ambijent. Bez obzira da li je vaš pod od drveta ili mermera, zagrejaćete atmosferu pravim odabirom prostirke ili tepiha. Kada birate boju tepiha, neka bude za nijansu ili dve svetlija od boje nameštaja, ali iz iste palete ili neka  bude neka boja koja je kompatibilna s ostatkom nameštaja.

Kolorit

Zimske boje su definitivno siva, braon, boja kafe, bela, krem... Mada, dizajneri nas ove sezone stalno upućuju na kolor. Možete slobodno uz vašu braon sofu ubaciti fotelje u boji cigle ili kobaltno plave. Uz braon i krem takodje se dobro kombinuje mutard žuta. Istražujte. Kombinujte sivu i baby roze, crvenu i mornarsko teget...

Osvetljenje

Ako kojim slučajem imate luster u svom dnevnom boravku, moramo vam skrenuti pažnju da živite u pogrešnoj eri. Dakle nikako „teški“ lusteri ako želite efekat topline. Lampe, prigušeno difuzno osvetljenje i sveće, prave takvu atmosferu.

Držite se jedne priče. Šta to znači? Pa da se ne izgubite u previše stilova. Možete kombinovati stilove, materijale i boje, ali se morate informisati šta se slaže. Nije dobro da vaš dnevni boravak izgleda kao modna žrtva. Odnosno, kao vaša najgora modna kombinacija. 

N.V.T.

Povezane teme