Kako da klavir postane glavni akcenat vašeg enterijera

Muzički instrument uvek mnogo govori o vlasniku kuće.

Odmah je jasno da ovde živi osoba kojoj umetnost nije strana. Ako stan nema posebnu zvučno izolovanu muzičku sobu, tada se instrument najčešće postavlja u dnevnu sobu: uza zid radi optimizacije prostora ili u centru prostorije za izražajan naglasak.

Klaviri se obično savršeno uklapaju u svaki dekor, ali ako ste i dalje zabrinuti da se klasični ili uspravni klavir neće uklopiti u vaš moderni stan, uvek postoje zanimljiva dizajnerska rešenja.

Pored promene u enterijeru, tradicionalne završne obrade na klaviru mogu se zameniti za svetlije završne obrade, čineći klavir središnjim delom sobe. Finiš od drveta ili poliranog poliestera, mat ili sjajne površine, uzorci i ukrasi na drvenom instrumentu - sve će vam to pomoći da izaberete klavir za određeni enterijer i harmonično ga uklopite u prostor.

Zapamtite, najbolje je ne stavljati klavir blizu grejnog tela i prozora: toplota i vlaga mogu oštetiti instrument.

Danas nije potrebno imati veliku površinu da biste uklopili klavir u svoj enterijer: kompaktni moderni klaviri ne zauzimaju mnogo prostora. Ali za ljubitelje klasike postoji rešenje, a najzanimljivije primere možete pogledati u našoj galeriji fotografija.

« 27 28 29 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

Povezane teme