Jedinstvene dekoracije nastale zahvaljujući morskim koralima

Morska tema ne prestaje da nas fascinira i da bude inspiracija za uređenje domova širom sveta.

Školjke i morske zvezde svakako su nešto za čim se prvo posegne kada je reč o dekoru nadahnutom morem. Međutim, ne treba zanemariti ni korale koji svojom lepotom zaista mogu da doprinesu privlačnosti jednog doma. Osim za uređenje kupatila, u kojima su najčešće viđeni, korali se mogu koristiti i širom doma, u gotovo svim prostorijama kojima daju elegantnu notu.

Ulazni prostori i hodnici su savršeni za isticanje kolara. Možete ih odložiti na konzolnom stolu, iznad prostora za vešanje garderobe ili u malim pletenim korpama. Svakako oni mogu biti vrlo lep detalj na sredini trpezarijskog stola, nezavisno od prilike zbog koje se porodica okuplja. Uz sitne školjke, polovine kokosovog oraha, sveće i zelenilo možete da stvorite jedintven centralni dekor.

U vašoj radnoj sobi, korali mogu da budu idealan način za odmaranje uma. A ako se korak dalje odmaknete od opipljivih korala, njihov šarm u prostoru možete da istaknete i putem zidne umetnosti. Forografije i crteži korala su jednako privlačno rešenje kako za spavaću tako i za dečiju sobu. Naravno uvek možete posegnuti i za naivnom i apstraktnom umetnošću, u pogledu korala, pri čemu će njihova lepota na ovaj način biti još vidljivija.

Ukoliko u svom posedu imate veću kolekciju korala, možete ih prikazati na lepim policama kraj vaših omiljenih knjiga i ramova sa fotografijama. Svaki pehar, prozirnu posudu, drvenu i metalnu činiju kao i tacnu možete da iskoristite kako bi svojim koralima našli savršenu pozadinu. Uz dodatak mahovine i drvenih detalja korali će vaš dom približiti morskoj obali i učiniti da u njemu jednostavno uživate.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme