Inspirativne spavaće sobe u pariskom stilu

Elegancija, prefinjenost i perfekcionizam na najbolji način opisuju pariski stil uređenja.

Čini se da Parižanima gotovo prirodno polazi za rukom uređenje i dekor životnog prostora sa stilom. Kada vidite pravog Parižanina, znaćete po njemu kako izgleda i njegov dom. Ako ste nekad imali prilike da posetite ovu prestonicu romantike, verovatno ste u srcu poneli lepe uspomene. Jer Pariz je čini se na svakom koraku ispunjen zgrljajima, muzikom, lepim mirisima i ljubavlju. A kako to ne bi bile samo drage uspomene donosimo vam danas predlog za dekor vaše spavaće sobe u pariskom stilu.

POIGRAJTE SE SA SVETLIM NIJANSAMA

Suština parsikog stila uređenja je u prihvatanju svetlih nijansi. Zidovi i zavese u vašoj spavaćoj sobi bi trebalo da budu spokojno bele, uz dodatak u vidu prigušenih tonova, ako smatrate da je to potrebno kako soba ne bi izgledala sterilno. Neutralna paleta je ona na kojoj bi trebalo da se zadržite. Drveni pod tamnije boje prekriven parketom u stilu riblje kosti stvoriće savršen kontrast belim i hladnim zidovima.

POMEŠAJTE STILOVE

Mešanje stilova je nešto po čemu su Parižani prepoznatljivi. Naročito im dobro ide od ruke kombinovanje modernog i tradicionalnog iskaza. Iako možda u svojoj spavaćoj sobi nemate ni visok plafon ni kamin, uz miks klasike i urbanog stila postići ćete fantastičan utisak. Plastične stolice, interesantne prostirke, staro drvo i neobične lampe, kao i umetnički printovi mogu začiniti vašu parisku spavaću sobu.

DODAJTE ANTIKVITETE

Francuzi jednostavno obožavaju antikvitete. Obilazeći antikvarnice na svakom koraku jedan Parižanin će u njima uvek pronaći neki zgodan detalj za svoj dom. Ono na šta treba da se fokusirate je predmet rustičnog stila sa dozom elegancije u sebi. Luksuzni lusteri, okviri za krevete, svilene zavese ili prekrivači za krevet za zanimljivim vezom, mogu da vam posluže u te svrhe.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme