Incipit za Milan Design Week

Istraživanje i eksperimentisanje, energija i dinamičnost: ovo su karakteristike koje izdvajaju Incipit, mladu i živu kompaniju čiji je zaštitni znak saradnja sa mladim dizajnerima.

Osnovana u proleće 2013. kao ideja Roberta Hoza i Marte Bernstein, Incipit se razlikuje od drugih kroz originalan način poslovanja.

Incipit je laboratorija, radionica gde dizajneri mogu da preciziraju svoju umetnost i zanat kao savremeni dizajneri. Incipit je inovativno rešenje, prilika za mlade dizajnere da svoje ideje pretvore u realne projekte, mesto gde ih podržavaju u prevazilaženju teškoća u razgovoru sa tradicionalnim proizvodnim kompanijama i tržištima.  

Zvanični debi će se održati u aprilu 2014., tokom Nedelje dizajna u Milanu. Lokacija odabrana za ovu priliku je Ventura Lambrate, privilegovano mesto gde se mladi i kreativnost spajaju godinama, i gde se predstavljaju najzanimljiviji i inovativni dizajna projekti.  

2014 kolekcija se sastoji od jednostavnih predmeta.

Ilaria Innocenti, mlada dizajnerka iz Milana, predstavlja Muslet seriju, koju karakteriše minimalistički oblik. Jednostavan dizajn keramičkih posuda je poboljšan žicom od bakra koja je obmotana oko posude i predstavlja dršku, koja podseća na žicu koja se koristi da blokira čep šampanjca. Pažnja na detalje nije ograničena na dizajn Muslet serije, već je fokusirana i na završnu obradu, koju karakteriše glazura i kristalna unutrašnjost.

Postoje ljudi koji su izgubili glavu za novcem: to je slučaj i sa Louisom, stilizovanom kasicom prasicom koju je dizajnirao Philippe Tabet, francuski dizajner sa sedištem u Milanu. Kasica Louis je napravljena od keramike, i izdvaja se ironičnim i opuštenim izgledom zahvaljujući različitim mat glazurama.  

Savremeni dizajn spojen sa "par excellence" klasičnim materialom: mermerom. Ovo je Pita: Avan koji je dizajnirao Tommaso Caldera, mladi dizajner koji je stekao iskustvo u važnim dizajn ateljeima. Pita je izrađen od belog Carrara mermera i veoma je funkcionalan za svakodnevno korišćenje, zahvaljujući svom kompaktnom obliku. Pita je u stanju da napravi šou od jednostavnog čina mrvljenja začina i biljaka direktno na stolu...

INCIPIT

Povezane teme