Fantastične ideje za dekoraciju prozora za vreme praznika

Božićne i novogodišnje dekoracije predstavljaju najveseliju aktivnost u kojoj obično učestvuje cela porodica.

Deca su ta koja obožavaju kićenje jelke, ispod koje se nadaju poklonima od Deda Mraza. Međutim osim jelke, i brojne druge delove svog doma možete da učinite interesantnim i lepšim uz pomoć svetlucavih lampica i ukrasa. Na toj listi svakako se nalaze ulazna vrata, na kojima je lep venaca, kamin sa girlandom i trpezarijski sto sa božićnim aranžmanom. Ali šta je sa prozorima? Oni su kao prazna platna koja možete dekorisati na mnoštvo način.

Mogu vam poslužiti za prikaz vaši najdražih božićnih ukrasa. Takođe možete na girlandi nanizati jesenje plodove poput šišarki i njima dekorisati prozor. Venci su neizostavni kada je novogodišnji dekor u pitanju, čak i u regiji prozora. Sa spoljne strane prozora možete napraviti zgodne prirodne aranžmane i osvežiti pejzaž koji vidite kroz prozor.

Verovatno najzanimljivija od svih je aktivnost oslikavanja prozora. Sprej u boji i nekoliko šablona sa prikazima Sneška, Deda Mraza, jelkica i pahulja su sve što vam je potrebno za jedinstven dekor vaših prozora. Takođe ako u vama ima dovoljno kreativnosti i veštine možete i slobodnom rukom ispisati lepe poruke i nacrtati zimsku idilu.

Božićni kolači u stilu medenjaka su takođe vrlo privlačna opcija za ukrašavanje prozora. Od papira i kartona možete da napravite najrazličitije oblike i zalepite ih ili prislonite uz staklo, pri čemu vam svetlost božićnih lampica može poslužiti za dodatnu dekoraciju. Svakako u celoj ovoj avanturi mogu da vam pomognu najmlađi članovi vašeg domaćinstva koji će sigurno uživati pri tom.

Zavirite u našu galeriju i pronađite svoju inspiraciju.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

 

Povezane teme