Emilio Pucci i Rosenthal ponovo objavljuju arhivske vaze

Modni brend Emilio Pucci i fabrika porcelana Rosenthal predstavljaju kolekciju koja uključuje arhivske vaze i posuđe iz šezdesetih i sedamdesetih.

Emilio Pucci predstavlja limitiranu kolekciju vaza i posuđa, koja je razvijena i proizvedena u saradnji sa nemačkom fabrikom porcelana Rosenthal. Kolekcija obuhvata 11 originalnih proizvoda nastalih između 1961. i 1977. godine, ukrašenih brendovima modnog brenda Zadig i Palm leaves.

Istorija ove saradnje seže u daleku prošlost. Godine 1961. fabrika Rosenthal pozvala je umetnike, dizajnere i arhitekte da naprave predmete za uređenje doma. Emilio Pucci bio je prvi modni brend koji se odazvao pozivu i učestvovao u ovom projektu, što je bio početak dugog prijateljstva i označio početak širenja modne kuće u svet industrije enterijera i uređenja doma. „Tokom rada na knjizi Unexpected Pucci, odlučila sam ponuditi našim vernim fanovima, kolekcionarima i mlađoj generaciji priliku da se ponovo podsete na Puccijevo slavno nasleđe,“ prokomentarisala je Laudomia Pucci kolekciju. „Izabrana dela od porcelana su nastala kao rezultat saradnje mog oca sa Rosenthalom 1960-ih godina omogućavaju dodir sa jedinstvenim Puccijevim univerzumom.“ Lansirani su sa istim partnerom i u istoj filozofiji, ali koristeći još inovativnije tehnologije."

Kolekcija će se naći u prodaji krajem novembra u nekim buticima Emilio Pucci i na zvaničnom sajtu ovog brenda.

foto:Emilio Pucci

Povezane teme